REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládová panna cotta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoládová varianta slavného italského dezertu z vařené smetany, čokolády a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 mlsmetany
100 gtmavé čokolády 60 %
50 gmoučkového cukru
2 lžičkyjemně mleté želatiny
2 lžičkyvody
maliny, borůvky nebo jiné sezónní ovoce na ozdobu
slunečnicový olej na vymazání formiček
formičky nebo hrnky na panna cottu o objemu 120 ml

Postup:

1. Asi ve 2 lžících vody rozmícháme želatinu, necháme tak 5 minut stát, nebo tak dlouho, dokud želatina neabsorbuje všechnu vodu
2. Smetanu nalijte do hrnce, na středním zdroji tepla ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu, sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala
3. Směs nalijte do čtyř formiček na panna cottu nebo postačí hrnečky o objemu 120 ml lehce vymazané olejem
4. Necháme v lednici 5–
6 hodin ztuhnout
5. Tak 10 minut před podáváním vyndáme dezert z lednice, vyklopíme a ozdobíme malinami a borůvkami či jiným sezónním ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy