REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové ZUCCOTTO s rosé vínem a jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na luxusní čoko dezert od Josefa Maršálka. Vyzkoušejte i vy dezert podle mistra pekaře a cukráře. Původní receptura pochází z Itálie.


Ingredience:
Korpus:
200 gcukru krupice
170 gšpaldové hladké mouky
100 grozpuštěné hořké čokolády
80 grozpuštěného másla
80 gpodmáslí
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkyskořice
4 ksvejce
forma o objemu 1,5 litrů
Náplň:
250 gšlehačky 33%
250 gtvarohu
200 gjahod
150 grůžového vína
50 gcukru krupice
14 gželatiny
Na dokončení:
200 gčerstvých jahod
30 gcukru moučka
sušené plátky růže

Postup:
  1. Na korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, vmícháme čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, abychom neztratili objem. Nalejeme na plech s papírem a rozetřeme. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
  2. Na náplň namočíme želatinu do Crémantu, po nabobtnání ji rozpustíme na mírném ohni. Nevaříme. Jahody nakrájíme na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušleháme dopevna, vmícháme vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému si odložíme do lednice na později. Nakonec do krému vmícháme jahody.
  3. Kupolovitou formu vyložíme fólií, a poté z plátu vyřízneme kruh podle jejího dna. Zbylým plátem vyložíme vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažeme Dovnitř formy, Přiložíme kousky zbylého korpusu, a zbytek Smetanového krému. Zarovnáme a přiklopíme vyříznutým plátem. Necháme v lednici ztuhnout.
  4. Vyklopíme z formy, sundáme fólii a celý povrch pomažeme doloženým krémem, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvými jahodami a růží.
Doporučení:

TIP na luxusní Crémant: Crémant Pinot Noir – Pinot Meunier 2016 rosé sekt, extra brut, Vinselekt Michlovský

Poznámka:

Více receptů od Josefa Maršálka najdete zde: Mistr cukrář a pekař Josef Maršálek

Kontakt na Josefa Maršálka: Marsalekjosef.com, Instagram: Marsalekjosef82

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy