REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové ZUCCOTTO s rosé vínem a jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na luxusní čoko dezert od Josefa Maršálka. Vyzkoušejte i vy dezert podle mistra pekaře a cukráře. Původní receptura pochází z Itálie.


Ingredience:
Korpus:
200 gcukru krupice
170 gšpaldové hladké mouky
100 grozpuštěné hořké čokolády
80 grozpuštěného másla
80 gpodmáslí
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkyskořice
4 ksvejce
forma o objemu 1,5 litrů
Náplň:
250 gšlehačky 33%
250 gtvarohu
200 gjahod
150 grůžového vína
50 gcukru krupice
14 gželatiny
Na dokončení:
200 gčerstvých jahod
30 gcukru moučka
sušené plátky růže

Postup:
  1. Na korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, vmícháme čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, abychom neztratili objem. Nalejeme na plech s papírem a rozetřeme. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
  2. Na náplň namočíme želatinu do Crémantu, po nabobtnání ji rozpustíme na mírném ohni. Nevaříme. Jahody nakrájíme na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušleháme dopevna, vmícháme vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému si odložíme do lednice na později. Nakonec do krému vmícháme jahody.
  3. Kupolovitou formu vyložíme fólií, a poté z plátu vyřízneme kruh podle jejího dna. Zbylým plátem vyložíme vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažeme Dovnitř formy, Přiložíme kousky zbylého korpusu, a zbytek Smetanového krému. Zarovnáme a přiklopíme vyříznutým plátem. Necháme v lednici ztuhnout.
  4. Vyklopíme z formy, sundáme fólii a celý povrch pomažeme doloženým krémem, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvými jahodami a růží.
Doporučení:

TIP na luxusní Crémant: Crémant Pinot Noir – Pinot Meunier 2016 rosé sekt, extra brut, Vinselekt Michlovský

Poznámka:

Více receptů od Josefa Maršálka najdete zde: Mistr cukrář a pekař Josef Maršálek

Kontakt na Josefa Maršálka: Marsalekjosef.com, Instagram: Marsalekjosef82

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Hollandia rozšířila počet robotů ve výrobě. Nové řešení šetří lidské zdroje a pomáhá s fyzicky namáhavou prací

Společnost Hollandia Karlovy Vary implementovala do svého výrobního závodu v Krásném údolí další robotické řešení. V současnosti tak spolu s logistickým centrem využívá celkem pět robotů. Jejich hlavní úlohou je kromě nahrazení rutinních činností i snaha o ulehčení fyzicky náročné práce zaměstnancům. Ti se tak po implementaci robotických řešení mohou věnovat jiným činnostem.

číst dále ...

Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Košík.cz začal rozvážet dotovaná hotová jídla, nabídku bude měnit každý týden

Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách. Online supermarket Košík.cz proto spustil novou platformu Hotovky Košík, která umožní lidem objednávat hotové jídlo s dovozem domů pomocí kurýrů DoDo. Jídlo, které je z prvotřídních surovin, bude s ohledem na situaci prodáváno i distribuováno za nákladovou cenu, tak aby si rodiny mohly dovolit nákup vícero porcí a pro rozvoz bude mimo jiné využito také dobrovolníků. O menu budou navíc rozhodovat sami zákazníci – měnit se bude každý týden.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Portugalsko: Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto video receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.

číst dále ...

Pečivo jako čerstvé i na velikonoční pondělí

Není nad čerstvé pečivo k snídani. Ne vždy má však člověk možnost zajít ráno do pekárny a dopřát si křupavé rohlíky či chléb. Jak se tedy o pečivo postarat, aby i na Velikonoční pondělí bylo jako čerstvé? Jak pečivo skladovat, aby již druhý den nezkamenělo nebo jej nezdobila plíseň? Stačí pár jednoduchých pravidel a na pečivu bude možné si pochutnávat i několik dní po jeho nákupu.

číst dále ...

Dvanáct tisíc franků tomu, kdo dokáže konzervovat potraviny

O tom, že je dobré mít doma zásoby potravin, jsme se momentálně všichni přesvědčili. Věděl to už Napoleon Bonaparte, který se v roce 1795 rozhodl odměnit kohokoliv, kdo najde způsob, jak uchovat čerstvé jídlo pro armádu. Výzvy se tehdy chopil pařížský kuchtík, který se nechal inspirovat vínem. Proč by se jídlo nedalo udržovat v lahvích? S touto myšlenkou si nedal pokoj celých patnáct let, až přišel na princip zavařování. Ještě tentýž rok na druhé straně kanálu La Manche přišel britský obchodník s nápadem, že místo skla použije plech. A začalo se vesele konzervovat.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Irsko: Dušené skopové maso se zeleninou a bramborami

Video recept z irské kuchařky. S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy