REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové ZUCCOTTO s rosé vínem a jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na luxusní čoko dezert od Josefa Maršálka. Vyzkoušejte i vy dezert podle mistra pekaře a cukráře. Původní receptura pochází z Itálie.


Ingredience:
Korpus:
200 gcukru krupice
170 gšpaldové hladké mouky
100 grozpuštěné hořké čokolády
80 grozpuštěného másla
80 gpodmáslí
1/2 lžičkyprášku do pečiva
1/2 lžičkyskořice
4 ksvejce
forma o objemu 1,5 litrů
Náplň:
250 gšlehačky 33%
250 gtvarohu
200 gjahod
150 grůžového vína
50 gcukru krupice
14 gželatiny
Na dokončení:
200 gčerstvých jahod
30 gcukru moučka
sušené plátky růže

Postup:
  1. Na korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny, vmícháme čokoládu a poté rychle zbylé ingredience tak, abychom neztratili objem. Nalejeme na plech s papírem a rozetřeme. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
  2. Na náplň namočíme želatinu do Crémantu, po nabobtnání ji rozpustíme na mírném ohni. Nevaříme. Jahody nakrájíme na čtvrtky. Tvaroh, smetanu a cukr ušleháme dopevna, vmícháme vlažnou směs s želatinou. Dvě lžíce krému si odložíme do lednice na později. Nakonec do krému vmícháme jahody.
  3. Kupolovitou formu vyložíme fólií, a poté z plátu vyřízneme kruh podle jejího dna. Zbylým plátem vyložíme vnitřek formy. Polovinu smetanového krému namažeme Dovnitř formy, Přiložíme kousky zbylého korpusu, a zbytek Smetanového krému. Zarovnáme a přiklopíme vyříznutým plátem. Necháme v lednici ztuhnout.
  4. Vyklopíme z formy, sundáme fólii a celý povrch pomažeme doloženým krémem, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme čerstvými jahodami a růží.
Doporučení:

TIP na luxusní Crémant: Crémant Pinot Noir – Pinot Meunier 2016 rosé sekt, extra brut, Vinselekt Michlovský

Poznámka:

Více receptů od Josefa Maršálka najdete zde: Mistr cukrář a pekař Josef Maršálek

Kontakt na Josefa Maršálka: Marsalekjosef.com, Instagram: Marsalekjosef82

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy