REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čokoládové tartaletky s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čokoláda k Valentýnu prostě patří. Dezert je jedním z hřebů romantické večeře, takže se ho vyplatí nepodcenit. Věděli jste, že čokoláda vzbuzuje sexuální apetit? Dokonce už Mayové
a Aztékové ji používali jako afrodiziakum. Navíc ve spojení s malinami vás zaručeně rozvášní. Jeho příprava je přitom velice jednoduchá a výsledek famózní.


Ingredience:
Korpus:
1/4 hrnkuhladké mouky
1 polévková lžícekrupicového cukru
1 polévková lžícestudené vody
1 čajová lžičkakakaa
margarín podle potřeby
špetka soli
Náplň:
60 gčokolády na vaření nebo s vysokým obsahem kakaa
2 polévkové lžíceagávového sirupu
maliny podle chuti
nasekané ořechy
margarín
mléko

Postup:
  1. Smíchejte v menší misce mouku, cukr a sůl. Do směsi přidejte margarín tak, aby vznikla drobenka. Vodu přilévejte jako poslední podle potřeby. Vznikne hladké nelepivé těsto, které následně dobarvěte kakaem. Připravené těsto zabalte do folie a nechte odležet v lednici 30 minut.
  2. Z odleženého těsta vyválejte 3 milimetry tenkou placku a pomocí vykrajovátka nebo skleničky z něj vykrojte 4 kolečka. Ty vložte do tukem vymazaných formiček na tartaletky o průměru cca 7 cm. Korpusy zbavte vzduchových bublin, překryjte kusem alobalu a pokud nemáte cukrářské závaží, vysypejte fazolemi, aby se těsto při pečení nenafukovalo.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut. Poté alobal i fazole odstraňte a pečte dalších 10 minut dozlatova. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
  4. Čokoládu nalámejte na kusy a společně s margarinem, mlékem a sirupem rozehřejte ve vodní lázni. Nakonec smíchejte s nasekanými oříšky, Výsledná směs by měla být díky ořechům dostatečně hustá.
  5. Maliny nakrájejte na menší kousky a vyskládejte na vychladlé korpusy. Zalijte čokoládou, dozdobte dalšími malinami a nechte ztuhnout v lednici.
Poznámka:

Recept k článku: Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy