REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosová panna cotta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kokosová varianta italského dezertu z vařené smetany, kokosového mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 mlsmetany ke šlehání
400 mlplechovky kokosového mléka
75 gzlatého třtinového cukru
5 ksplátků želatiny
čerstvé maliny k podávání

Postup:

1. Do mísy dáme plátky želatiny, přelijeme studenou vodou a necháme je pět až deset minut nasáknout tekutinu
2. Do hrnce slijeme smetanu ke šlehání s kokosovým mlékem, zahříváme těsně pod bod varu, vsypeme třtinový cukr, necháme ho rozpustit a odstavíme z tepla
3. Plátky želatiny vyndáme z vody, necháme okapat, dáme do horké mléčné tekutiny a necháme zcela rozpustit
4. Nakonec směs přelijeme do 6 mističek vyložených potravinovou fólií, necháme přes noc chladit, vyklopíme, ozdobíme čerstvými (případně lehce rozvařenými malinami) a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy