Kokosová varianta italského dezertu z vařené smetany, kokosového mléka a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 ml | smetany ke šlehání |
400 ml | plechovky kokosového mléka |
75 g | zlatého třtinového cukru |
5 ks | plátků želatiny |
čerstvé maliny k podávání |
Postup:
1. Do mísy dáme plátky želatiny, přelijeme studenou vodou a necháme je pět až deset minut nasáknout tekutinu
2. Do hrnce slijeme smetanu ke šlehání s kokosovým mlékem, zahříváme těsně pod bod varu, vsypeme třtinový cukr, necháme ho rozpustit a odstavíme z tepla
3. Plátky želatiny vyndáme z vody, necháme okapat, dáme do horké mléčné tekutiny a necháme zcela rozpustit
4. Nakonec směs přelijeme do 6 mističek vyložených potravinovou fólií, necháme přes noc chladit, vyklopíme, ozdobíme čerstvými (případně lehce rozvařenými malinami) a podáváme.