REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cassata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zmrzlinová bomba ze slunné Itálie.


Ingredience:
Recept na 6 porcí:
100 gkandovaného ovoce
4 porcečokoládové zmrzliny
2 porcejahodové zmrzliny
2 lžícemandlí
1 lžícebílého vermutu
1 lžícemoučkového cukru
2 dlsmetany ke šlehání
vanilinový cukr

Postup:

1. Kandované ovoce a opláchnuté rozinky nadrobno nakrájíme a pokapeme vínem
2. Mandle povaříme minutu ve vodě, oloupeme a nadrobno nakrájíme
3. Nejprve připravíme čokoládovou zmrzlinu a zmrazíme ji tak, aby byla pevná, ale ne tuhá
4. Pak stejně zmrazíme jahodovou zmrzlinu
5. Dno a stěny vhodně velké kovové misky vyložíme rovnoměrnou vrstvou pevné čokoládové zmrzliny (recept viz: čokoládová zmrzlina), nejlépe lžící namáčenou v horké vodě,pak necháme zmrzlinu v mrazícím prostoru zmrazit
6. Ztuhlou vrstvu čokoládové zmrzliny vyložíme stejným způsobem jahodovou zmrzlinou, necháme ji rovněž zmrazit (recept viz: jahodová zmrzlina)
7. Když jsou obě vrstvy hodně tuhé, ušleháme smetanu, při došlehávání přidáme moučkový a vanilinový cukr, potom lehce vmícháme ovoce, mandle a naplníme střed mísy
8. Povrch uhladíme, zakryjeme alobalem potřeným máslem a zmrazíme, až jsou všechny vrstvy tuhé
9. Před podáváním bombu uložíme asi na 1 hodinu do chladničky, potom misku ponoříme na 1 sekundu do horké vody, bombu vyklopíme na rovnou mísu a nožem namáčeným v horké vodě nakrájíme porce
10. Hned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy