REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné tiramisu z Jižního Tyrolska

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i díky tomuto receptu ze statků sdružení Roter Hahn.


Ingredience:
Přísady (pro 4 osoby):
Na piškotový základ:
120 gmouky
120 gcukru
3 ksvejce
špetka soli
Krém:
125 gmascarpone
125 gbílého jogurtu
30 gcukru
100 mlsmetany
2 lžícevaječného likéru
Náplň:
2 ksjablka
200 mljablečné šťávy
15 gcukru
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícemeruňkového likéru

Postup:
  1. Na piškotový základ: Vejce, cukr a sůl vyšleháme do pěny a opatrně začneme přidávat mouku. Poté pečeme při 180°C.
  2. Oloupaná jablka pokrájíme na kostičky a podusíme s jablečnou šťávou do měkka. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou a meruňkovým likérem.
  3. Krém: Mascarpone, bílý jogurt a cukr dobře promícháme. Ze smetany ušleháme šlehačku a spolu s vaječný likérem přimíchejte do krému.
  4. Z piškotového základu vykrajujeme kolečka a do skleniček ukládáme do vrstev. Střídavě kolečka piškotu, kostky jablek a krém.
Doporučení:

Dobré chutnání přeje Waltraud Ladurner Pixner, selka ze sdružení ‚‚Roter Hahn“ ze statku Gasserhof v obci Kuenss.

Recept k článku: Jablečné recepty ze statku

Poznámka:

Statek Gasserhof v obci Kuenss se nachází uprostřed nádherných ovocných sadů. Ovoce je výborné jak čerstvé, tak v domácí marmeládě a sirupech, které si farmáři sami vyrábějí . Na statku naleznete i bazén, stolní tenis a možnost grilování. Pro menší návštěvníky je tu dětské hřiště. Po domluvě vám selka připraví piknikový koš plný jihotyrolských dobrot a sníst si to můžete na odpočinkové louce u statku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy