REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné velehory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený jablečný koláč ze dvou plátů těsta a půlek jablíček, servírovaný posypaný moučkovým cukrem. Další z inspirací Ládi Hrušky.


Ingredience:
3 hrnkyhladké mouky
1 hrnekmoučkového cukru + na posypání
10 ksjablek
2 ksvejce
1 sáčekskořicového cukru
1 sáčekprášek do pečiva
2 lžičkyzakysané smetany
250 gmásla
papír na pečení

Postup:

1. Jablka očistíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou, rozkrojíme na polovinu a odstraníme jadérka, klademe je na plech vyložený papírem na pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C tak 15 minut
2. Hladkou mouku promícháme s moučkovým cukrem, solí a práškem do pečiva, do sypké hmoty pak postupně zapracujeme povolené máslo, zakysanou smetanu a vejce, vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě stejné části, ty rozválíme na pomoučené pracovní ploše na dva tenké pláty
3. Jedno těsto přendáme na plech, který jsme si vyložili papírem a posypeme skořicovým cukrem, poklademe pěkně pravidelně vedle sebe jablky řezy dolů, přes ta položíme druhé těsto, jemně ho přitlačíme kolem volných míst mezi ovocem, tak vytvoříme pravidelné kopečky
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 40 minut
5. Vychladlý koláč hojně posypeme moučkovým cukrem a pěkně ho rozkrájíme.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy