REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný BeBe moučník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený moučník z BeBe sušenek a náplně z povařených jablek ochucených cukrem, skořicí, rumem a citronovou šťávou, nastavených vanilkovým pudinkem, dezert nakonec ještě ozdobený šlehačkou.


Ingredience:
3 balíčkylibovolných BeBe sušenek (zde kakaové a jemné)
1 kgoloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek
150 gkrupicového cukru
500 mlvody + 6 lžic (na rozmíchání pudinku)
2 sáčkyvanilkové pudinkové prášky (Dr.Oetker)
2 kelímkylehačkové smetany 33 %
1 lžičkamleté skořice
1 panákrumu
čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu

Postup:

1. Dno pekáčku (30 x 20 cm) vyskládáme v jedné vrstvě sušenkami
2. Do dostatečně velkého hrnce dáme nastrouhaná jablka, přidáme 500 ml vody a vaříme cca 5 minut
3. Pudinkové prášky rozmícháme spolu s 6 lžicemi vody a nalejeme k podušeným jablkům, přidáme cukr a skořici a vaříme do zhoustnutí cca 8 minut, pak přidáme citronovou šťávu a rum
4. Polovinu jablečné hmoty (klidně horkou) rozetřeme na sušenky
5. Na jablka zase naskládáme bebečka a pak zbytek jablek, nahoru opět sušenky, můžeme pokropit rumíkem a necháme zcela vychladnout
6. Šlehačku vyšleháme do tuha (kdo chce, může dát ztužovač nebo cukr dle chuti), na chladný moučník natřeme šlehačku a můžeme mlsat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy