REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný BeBe moučník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečený moučník z BeBe sušenek a náplně z povařených jablek ochucených cukrem, skořicí, rumem a citronovou šťávou, nastavených vanilkovým pudinkem, dezert nakonec ještě ozdobený šlehačkou.


Ingredience:
3 balíčkylibovolných BeBe sušenek (zde kakaové a jemné)
1 kgoloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek
150 gkrupicového cukru
500 mlvody + 6 lžic (na rozmíchání pudinku)
2 sáčkyvanilkové pudinkové prášky (Dr.Oetker)
2 kelímkylehačkové smetany 33 %
1 lžičkamleté skořice
1 panákrumu
čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu

Postup:

1. Dno pekáčku (30 x 20 cm) vyskládáme v jedné vrstvě sušenkami
2. Do dostatečně velkého hrnce dáme nastrouhaná jablka, přidáme 500 ml vody a vaříme cca 5 minut
3. Pudinkové prášky rozmícháme spolu s 6 lžicemi vody a nalejeme k podušeným jablkům, přidáme cukr a skořici a vaříme do zhoustnutí cca 8 minut, pak přidáme citronovou šťávu a rum
4. Polovinu jablečné hmoty (klidně horkou) rozetřeme na sušenky
5. Na jablka zase naskládáme bebečka a pak zbytek jablek, nahoru opět sušenky, můžeme pokropit rumíkem a necháme zcela vychladnout
6. Šlehačku vyšleháme do tuha (kdo chce, může dát ztužovač nebo cukr dle chuti), na chladný moučník natřeme šlehačku a můžeme mlsat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy