REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný koláč pod kokosovou peřinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčové řezy z upečeného korpusu potřeného jablečnou náplní, ozdobeného kokosovým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
350 gpolohrubé mouky
200 gmásla nebo Hery
125 gmoučkového cukru
70 gstrouhaného kokosu
150 mlmléka
2 lžícecitronové šťávy
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
3 ksžloutky
1 kscelé vejce
špetka soli
Na náplň:
1 kgjablek
100 gmletých mandlí
50 gkrupicového cukru
2 lžícecitronové šťávy
Na kokosový sníh:
125 gmoučkového cukru
70 gstrouhaného kokosu
1 lžícecitronové šťávy
3 ksbílky (ty, co nám zbyly z těsta)
špetka soli

Postup:

1. Změklé máslo nebo Heru vymícháme spolu s cukry, solí, vejcem a žloutky do pěny, pak na střídačku přidáváme mouku smíchanou a prosátou s pečivovým práškem, mléko, citronovou šťávu a kokos
2. Vzniklé tužší těsto rozetřeme na plech (26 x 36 cm) vyložený papírem na pečení, nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou
3. Na těsto nasypeme mleté mandle
4. Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na čtvrtky, ty pak na plátky a pokapeme je citronovou šťávou
5. Jablka navrstvíme na těsto, zasypeme cukrem a dáme péci do trouby rozehřáté na 190 °C, pečeme cca 20 minut
6. Mezitím si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha, pak postupně přidáváme cukr a nakonec i kokos
7. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, teplotu snížíme na 180°C a na koláč naneseme kokosový sníh
8. V troubě pak pečeme ještě cca 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy