REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný koláč pod kokosovou peřinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčové řezy z upečeného korpusu potřeného jablečnou náplní, ozdobeného kokosovým sněhem.


Ingredience:
Na těsto:
350 gpolohrubé mouky
200 gmásla nebo Hery
125 gmoučkového cukru
70 gstrouhaného kokosu
150 mlmléka
2 lžícecitronové šťávy
1 sáčekvanilkového cukru
1/2 sáčkukypřícího prášku do pečiva
3 ksžloutky
1 kscelé vejce
špetka soli
Na náplň:
1 kgjablek
100 gmletých mandlí
50 gkrupicového cukru
2 lžícecitronové šťávy
Na kokosový sníh:
125 gmoučkového cukru
70 gstrouhaného kokosu
1 lžícecitronové šťávy
3 ksbílky (ty, co nám zbyly z těsta)
špetka soli

Postup:

1. Změklé máslo nebo Heru vymícháme spolu s cukry, solí, vejcem a žloutky do pěny, pak na střídačku přidáváme mouku smíchanou a prosátou s pečivovým práškem, mléko, citronovou šťávu a kokos
2. Vzniklé tužší těsto rozetřeme na plech (26 x 36 cm) vyložený papírem na pečení, nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou
3. Na těsto nasypeme mleté mandle
4. Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na čtvrtky, ty pak na plátky a pokapeme je citronovou šťávou
5. Jablka navrstvíme na těsto, zasypeme cukrem a dáme péci do trouby rozehřáté na 190 °C, pečeme cca 20 minut
6. Mezitím si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha, pak postupně přidáváme cukr a nakonec i kokos
7. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, teplotu snížíme na 180°C a na koláč naneseme kokosový sníh
8. V troubě pak pečeme ještě cca 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy