REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cheesecake s mascarpone a ovocem ve skleničkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká tečka na konec patří do všech světových kuchyní. I do té italské. Máme tu další z receptů www.laformaggeria.com. Oslaďte si život a vyzkoušejte tento sladký dezert plný smetany a ovoce servírovaný v pohárech nebo ve skleničkách, inspirovaný klasickým cheesecake.


Ingredience:
Suroviny (pro 6 osob):
Na základ:
130 gsušenek z La Formaggeria Gran Moravia
80 grozpuštěného másla z La Formaggeria Gran Moravia
1 lžícemedu
Na krém:
200 gmascarpone Brazzale z La Formaggeria Gran Moravia
125 gsmetany z La Formaggeria Gran Moravia
50 gmedu
nastrouhaná kůra z 1 citronu z La Formaggeria Gran Moravia
čerstvé sezónní ovoce
vhodné skleničky nebo poháry

Postup:
  1. Sušenky dejte do sáčku a pomocí válečku je rozdrobte. Drobečky vložte do mísy, přidejte k nim rozpuštěné máslo a med a promíchejte.
  2. Směsí naplňte dna 6 pohárků nebo širších skleniček a pěkně upěchujte. Pohárky vložte na 1 hodinu do lednice.
  3. Mascarpone smíchejte s medem a citronovou kůrou.
  4. Vyšlehejte smetanu a šlehačku opatrně vmíchejte do mascarpone.
  5. Krém pak naneste do pohárků na sušenkový základ. Navrch dejte kousky čerstvého ovoce.
Doporučení:

Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimální obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.

Poznámka:

Smetanu i další ingredience pro přípravu těchto receptů seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia. www.laformaggeria.com Dobrou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy