Jednoduchý recept na sladký dezert původem z Itálie. Rozhodně stojí za vyzkoušení. Ale pozor! Hrozí, že si ho oblíbíte! :)
Ingredience:
2 šálky | polohrubé mouky |
3/4 šálku | Skyru |
3/4 šálku | hnědého cukru |
3/4 šálku | olivového nebo jiného rostlinného oleje |
1/4 šálku | citrónové šťávy |
2 lžičky | prášku do pečiva |
2 ks | větší vejce |
kůru z 1 až 2 citrónů | |
špetka soli |
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Vymažte kruhovou formu máslem a vysypte polohrubou moukou.
- Smíchejte všechny suché ingredience.
- V jiné míse rozšlehejte vejce s cukrem.
- Přidejte zbytek tekutých přísad, včetně Skyru a dobře promíchejte.
- Pak postupně k tekutým ingrediencím přidejte i ty se sypké.
- Dobře zpracované těsto pak nalijte do formy a pečte na 30-35 minut.
Více o Sykru se dozvíte v našem slovníčku gastronomických pojmů zde: Skyr
Cheesecake s mascarpone a ovocem ve skleničkách
Jablečná crostata servírovaná s ricottovým nebo mascarponovým krémem