REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dezert Ricotta spuma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento nadýchaný recept se připravuje z pěny ze sýra ricotta, která se našlehá spolu s akátovým medem aby získala co největší objem a byla pěkně nadýchaná.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 balenípěny ze sýra ricotta tzv: Ricotta Spuma
2-3 lžíceakátového medu
4 lžícebalzamicového krému na vylití sklenic
ořechový krokant

Postup:

1. Do misky dáme obě ricotty, přidáme med a vše pečlivě vyšleháme dohladka, můžeme ručně, ale lepší je použít mixér, snažíme se, aby byl dezert co nejvíce nadýchaný
2. Balzamicovým krémem vylijeme široké sklenice (na whisky), naplníme je krémem a dezert dáme do lednice ztuhnout
3. Dezert před servírováním zdobíme krokantem.

Poznámka:

Pokud neseženete originální pěnu z ricotty, můžete si ji připravit vyšleháním sýra ricotta se smetanou. Na jedno balení postačí cca 0,5 dcl smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy