Tento nadýchaný recept se připravuje z pěny ze sýra ricotta, která se našlehá spolu s akátovým medem aby získala co největší objem a byla pěkně nadýchaná.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
2 balení | pěny ze sýra ricotta tzv: Ricotta Spuma |
2-3 lžíce | akátového medu |
4 lžíce | balzamicového krému na vylití sklenic |
ořechový krokant |
Postup:
1. Do misky dáme obě ricotty, přidáme med a vše pečlivě vyšleháme dohladka, můžeme ručně, ale lepší je použít mixér, snažíme se, aby byl dezert co nejvíce nadýchaný
2. Balzamicovým krémem vylijeme široké sklenice (na whisky), naplníme je krémem a dezert dáme do lednice ztuhnout
3. Dezert před servírováním zdobíme krokantem.
Pokud neseženete originální pěnu z ricotty, můžete si ji připravit vyšleháním sýra ricotta se smetanou. Na jedno balení postačí cca 0,5 dcl smetany.