REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí saltimbocca

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Saltimbocca je italský pokrm. Pravá saltimbocca se připravuje z telecího masa, ovšem oblíbená je i příprava z kuřecích nebo krůtích prsních řízků.


Ingredience:
600 gkuřecích prsních řízků
100 gparmské šunky nebo pršuta
1 dlbílého vína
hladká mouka
lístky šalvěje
olivový olej
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme, na každý řízek položíme plátek parmské šunky nebo pršuta a 2 lístky šalvěje, připevníme párátkem, lehce poprášíme hladkou moukou
2. Na pánvi ohřejeme olivový olej z lžící másla, maso opékáme nejprve na straně, kde je šunka se šalvějí, když je šunka křupavá, otočíme a opečeme i z druhé strany
3. Opečené maso vyjmeme a dáme stranou do výpeku nalijeme bílé víno, povaříme asi 2 minuty, až se část vína odpaří, pak šťávu zjemníme lžičkou másla
4. Plátky saltimbocca na talíři přelijeme šťávou z výpeku, ozdobíme plátky citronu a jako přílohu volíme hranolky nebo jinak upravené brambory a zeleninový salát.

Poznámka:

Recept i s fotografiemi nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy