REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí piri piri s tagliatelle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní kuřecí prsíčka servírovaná s nudlemi tagliatelle.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkuřecích prsou
400 gtěstovin tagliatelle (ploché dlouhé nudle zatočené do tvaru hnízda)
100 gnastrouhaného parmazánu
400 mlsmetany ke šlehání
2 lžícebazalkového pesta
2 lžícesekané zelené petrželky
2 lžícesměsi koření tandori masala
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší červené feferonky
mletý pepř
olivový olej
voda
sůl

Postup:

1. Do mixéru dáme koření tandori masala, oloupaný česnek, feferonku zbavenou jadřince, petrželku a 2 lžíce olivového oleje, vše rozmixujeme na hladkou pastu
2. Kuřecí prsa nakrájíme na stejně velké plátky, potřeme je ze všech stran připravenou pikantní pastou a necháme krátce odležet, zbylou pastu uchováme na později
3. Maso opečeme ze všech stran, na rozpáleném oleji, dozlatova, pak ho vyjmeme a uchováme teple
4. Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme zbylou pastu a necháme přejít varem, nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem.
5. Plátky opečeného kuřete servírujeme s ochucenými těstovinami, posypaný parmazánem, mírně podlité omáčkou z výpeku.

Příprava těstovin:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, hotové je scedíme a promícháme s bazalkovým pestem.

Poznámka:

Tandori masala je mírně ostrá indická směs koření, která se připravuje smícháním koriandru, římského kmínu, zázvoru, usušeného česneku, chilli a soli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy