Pikantní kuřecí prsíčka servírovaná s nudlemi tagliatelle.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
400 g | kuřecích prsou |
400 g | těstovin tagliatelle (ploché dlouhé nudle zatočené do tvaru hnízda) |
100 g | nastrouhaného parmazánu |
400 ml | smetany ke šlehání |
2 lžíce | bazalkového pesta |
2 lžíce | sekané zelené petrželky |
2 lžíce | směsi koření tandori masala |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší červené feferonky |
mletý pepř | |
olivový olej | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Do mixéru dáme koření tandori masala, oloupaný česnek, feferonku zbavenou jadřince, petrželku a 2 lžíce olivového oleje, vše rozmixujeme na hladkou pastu
2. Kuřecí prsa nakrájíme na stejně velké plátky, potřeme je ze všech stran připravenou pikantní pastou a necháme krátce odležet, zbylou pastu uchováme na později
3. Maso opečeme ze všech stran, na rozpáleném oleji, dozlatova, pak ho vyjmeme a uchováme teple
4. Do výpeku nalijeme smetanu, přidáme zbylou pastu a necháme přejít varem, nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem.
5. Plátky opečeného kuřete servírujeme s ochucenými těstovinami, posypaný parmazánem, mírně podlité omáčkou z výpeku.
Příprava těstovin:
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, hotové je scedíme a promícháme s bazalkovým pestem.
Tandori masala je mírně ostrá indická směs koření, která se připravuje smícháním koriandru, římského kmínu, zázvoru, usušeného česneku, chilli a soli.