REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Kuře na česneku III.

Naporcované kuře, nebo jen větší kuřecí nohy, okořeněné grilovacím kořením, upečené v troubě podlité vodou a pokladené plátky česneku, nejprve zaklopené, pak dopečené pěkně do křupava a na barvu.

Kuře na divoko II.

Na cibuli, kořenové zelenině a slanině upečené čtvrtky kuřete, pokladené máslem, ochucené divokým kořením, během pečení podlévané vodou a přelévané šťávou z výpeku.

Kuře na houbách II.

V troubě na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, kuřecí stehna, podlitá drůbežím vývarem, okořeněná kmínem, bobkovým listem, pepřem a solí, v průběhu pečení doplněná o plátky čerstvých hub.

Kuře na houbách v alobalu

V alobalu upečené porce kuřete spolu s houbami, cibulkou, slaninou a máslem.

Kuře na kmíně

Rozporcované kuře, marinované v marinádě z oleje a grilovacího koření, upečené v troubě dozlatova hojně posypané kmínem.

Kuře na másle a kari koření

Čtvrtky kuřecího masa osolené, okořeněné pepřem a hojně také kari kořením, upečené v troubě pěkně dozlatova pokladené kousky másla a kostičkami slaniny, v průběhu pečení přelévané výpekem a podlévané vodou.

Kuře na másle a majoránce

Naporcované kuře ochucené grilovacím kořením, upečené v troubě pokladené kousky másla a posypané majoránkou.

Kuře na medu

Kuřecí paličky se žampiony zalité směsí z rajčatového protlaku, kuřecího vývaru a medu, upečené doměkka.

Kuře na meruňkách

Mírně naklepaná kuřecí prsa osolená, okořeněná pepřem, poprášená moukou, upečenou v troubě podlitá džusem. Šťáva dochucená meruňkovou marmeládou.

Kuře na nivě

Naporcované a okořeněné kuře potřené nivovou marinádou, upečené v troubě doměkka, servírované s pečenými nebo vařenými brambory.

Kuře na paprice IV.

Porce kuřete pečené na cibulovém základu s kořením, podávané přelité smetanovou omáčkou.

Kuře na pivě

Pečené porce kuřete zalévané černým pivem a výpekem, pokrm připomíná chuť pečené kačeny.

Kuře na rajčatech

Pečené kuře s podušenou zeleninou a žampióny.

Kuře na rajčatech II.

V pánvi na olivovém oleji opečené plátky kuřecích prsou, zapečené v troubě spolu s konzervovanými, nakládanými rajčaty, smetanou a dalšími ingrediencemi.

Kuře na rozmarýnu

V celku upečené kuře potřené olovovým olejem ovoněným česnekem a rozmarýnem.

Kuře na rozmarýnu II.

Kuře plněné rozmarýnem, potřené směsí z medu, citronové šťávy, másla a česneku, upečené dozlatova.

Kuře na rozmarýnu III.

Kuře upečené v troubě se šalotkou a žampióny, potřené nasekaným čerstvým rozmarýnem.

Kuře na řecký způsob

Rozporcované kuře upečené v troubě dozlatova spolu s olivami, bylinkami a šalotkou, ochucené máslem, limetkovou šťávou a kořením.

Kuře na soli

Kuře naplněné bylinkami a upečené na soli dozlatova.

Kuře na sucho

Netradičně upečené kuře.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy