REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozporcované kuře, marinované v marinádě z oleje a grilovacího koření, upečené v troubě dozlatova hojně posypané kmínem.


Ingredience:
1 kscelého kuřete
cca 25 goblíbeného grilovacího koření
cca 100 mloleje
celého kmínu
alobal
voda
(sůl)

Postup:

1. Kuře omyjeme, naporcujeme
2. V misce smícháme grilovací koření s olejem a každý kousek v marinádě ze všech stran smočíme
3. Ukládáme na plech a dostatečně posypeme celým kmínem, kdo používá méně solené grilovací koření, ještě maso osolí
4. Okořeněné kuře podlijeme vodou a přikryjeme alobalem
5. Pečeme v troubě na cca 180-200 °C 60-90 minut (záleží na typu trouby)
6. Když je kuře měkké, sundáme alobal a zapečeme do křupava.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší a různými saláty.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy