Rozporcované kuře, marinované v marinádě z oleje a grilovacího koření, upečené v troubě dozlatova hojně posypané kmínem.
Ingredience:
1 ks | celého kuřete |
cca 25 g | oblíbeného grilovacího koření |
cca 100 ml | oleje |
celého kmínu | |
alobal | |
voda | |
(sůl) |
Postup:
1. Kuře omyjeme, naporcujeme
2. V misce smícháme grilovací koření s olejem a každý kousek v marinádě ze všech stran smočíme
3. Ukládáme na plech a dostatečně posypeme celým kmínem, kdo používá méně solené grilovací koření, ještě maso osolí
4. Okořeněné kuře podlijeme vodou a přikryjeme alobalem
5. Pečeme v troubě na cca 180-200 °C 60-90 minut (záleží na typu trouby)
6. Když je kuře měkké, sundáme alobal a zapečeme do křupava.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší a různými saláty.
Poznámka:Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.