REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Adamíra

Kuřecí řízky zapečené s brambory a smetanou.

Alibaba a čtyřicet loupežníků

Nejprve podušené, pak v troubě dopečené porce kuřete spolu s neoloupanými stroužky česneku a měsíčky brambor, případně i kolečky citronu. Pokrm původem z Indie.

Arabské kuřátko

Kuře upečené v troubě po porcích na cibuli spolu s rajčaty, dochucené kečupem, worcesterskou omáčkou, maggi a dalším kořením.

Arabské kuře

Kuře pečené na bramborách s česnekem a rajským protlakem.

Baby krůta s hráškovou nádivkou

Mladá krůta naplněná nádivkou z hrášku, rohlíků a dalších ingrediencí, potřená máslem, upečená dozlatova.

Božíhodová krůta

Slaninou prošpikovaná krůta pečená na másle, podlitá vývarem z drůbků, servírovaná obložená vařenými, na másle osmahnutými, kaštany a vařenou růžičkovou kapustou.

Bylinkové kuře s citronem

Kuře naplněné bylinkovým máslem, plátky citronu a bobkovými listy, upečené dozlatova.

Bylinkové máslové kuře

Kuře potřené bylinkovým máslem, upečené dokřupava.

Cibulové kuře

Celé kuře nadité cibulí a anglickou slaninou, upečené v celku v troubě pěkně dozlatova, servírované rozkrájené na porce, podlité šťávou z výpeku a křupavou cibulovou přílohou.

Citronové kuře II.

Marinované porce kuřete upečené v troubě, posypané citronovou kůrou a pokladené bylinkami a kolečky citrónu.

Citronové kuře III.

Na másle na pánvi opečené porce kuřete, zapečené v troubě podlité vývarem, citronovou šťávou a vínem, servírované v omáčce ochucené cukrem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a smetanou.

Citrónové kuře s mandlemi

Pečené kuře potřené pastou z citrónové kůry a šťávy, taveného sýra, kari, mletého zázvoru, pepře a soli, šťáva z pečení dochucená smetanou a koňakem, jednotlivé porce servírované posypané nasekanými mandlemi.

Citronovo-tymiánové kuře

Kuře plněné bylinkovým máslem, bylinkami a citronem, potřené máslem, v troubě upečené doměkka podlité bílým vínem.

Colové kuřecí paličky

V marinádě z coly, pomerančového džusu, olivového oleje, česneku a koření marinované kuřecí paličky, upečené v troubě dozlatova.

Čínská pečená kachna

Kachna naditá plátky pomeranče, badyánem a skořicí, při pečení potíraná glazurou, servírovaná nakrájená na plátky.

Dvanáctihodinová kachna

Až 12 hodin pečená kachna, neuvěřitelně šťavnatá, s křupavou kůrčičkou.

Dvanáctihodinová kachna II.

Kachna pozvolna pečená 12 hodin dokřupava, ke konci pečení potíraná medem.

Filírovaná kachní prsa

Na pánvi na sucho opečená kachní prsa, dopečená v troubě doměkka, servírovaná nakrájená na plátky.

Gulášové krůtí plátky na houbách

Na cibulce a slanině upečené orestované kousky krůtího masa spolu se sušenými houbami, pokrm dochucený gulášovým kořením.

Hlavička s kuřetem

Kuře plněné nádivkou z uzeného vepřového masa, bůčku, drůbežích jater a dalších ingrediencí, upečené doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy