REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové kuře II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované porce kuřete upečené v troubě, posypané citronovou kůrou a pokladené bylinkami a kolečky citrónu.


Ingredience:
1,5 kgporcí kuřecího masa
1/2 šálkuzelených oliv s peckami
2 kscitóny
bylinky na pekáč na podložení masa (citronový tymián, rozmarýn)
citronová kůra
olivový olej
voda
sůl
Na marinádu:
tymián a rozmarýn na ozdobu
1/2 svazkucitronového tymiánu
1/2 svazkurozmarýnu
1 lžičkacelého pepře
1 lžičkamořské soli
3 lžíceolivového oleje
1-2 lžícemedu
1-2 kschilli papričky
1 ksvětší stroužek česneku
1 kscitrónu

Postup:

1. Připravíme si marinádu; omyjeme bylinky, nasekáme je, z jednoho citrónu ostrouháme kůru a vymačkáme asi 3 lžíce šťávy, pepř rozdrtíme v hmoždíři, chilli papričky zbavíme zrnek a na jemno je nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky, vše spolu promícháme, osolíme lžičkou soli, citronovou šťávou, medem a 3 lžícemi olivového oleje
2. Porce kuřete položíme kůží nahoru do hlubšího pekáče nebo větší zapékací misky, snítky bylinek opatrně vložíme pod kůži, vetřeme část připravené marinády a zbytek směsi potřeme povrch masa, zakryjeme potravinovou fólií a dáme na 2-3 hodiny do lednice marinovat
3. Marinované kousky kuřete pokapeme olivovým olejem, mírně osolíme, lehce posypeme čerstvě nastrouhanou kůrou z citrónu a povrch poklademe tenkými plátky důkladně očištěného citrónu, podlijeme vodou
4. V elektrické troubě vyhřáté na 200 °C (horkovzdušné na 180 °C) pečeme 60-70 minut, za občasného přelévání masa výpekem, na posledních 10 minut pečení přidáme olivy
5. Při podávání jednotlivé porce kuřete zdobíme kolečky citrónu a čerstvými snítky bylinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy