REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové kuře II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované porce kuřete upečené v troubě, posypané citronovou kůrou a pokladené bylinkami a kolečky citrónu.


Ingredience:
1,5 kgporcí kuřecího masa
1/2 šálkuzelených oliv s peckami
2 kscitóny
bylinky na pekáč na podložení masa (citronový tymián, rozmarýn)
citronová kůra
olivový olej
voda
sůl
Na marinádu:
tymián a rozmarýn na ozdobu
1/2 svazkucitronového tymiánu
1/2 svazkurozmarýnu
1 lžičkacelého pepře
1 lžičkamořské soli
3 lžíceolivového oleje
1-2 lžícemedu
1-2 kschilli papričky
1 ksvětší stroužek česneku
1 kscitrónu

Postup:

1. Připravíme si marinádu; omyjeme bylinky, nasekáme je, z jednoho citrónu ostrouháme kůru a vymačkáme asi 3 lžíce šťávy, pepř rozdrtíme v hmoždíři, chilli papričky zbavíme zrnek a na jemno je nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky, vše spolu promícháme, osolíme lžičkou soli, citronovou šťávou, medem a 3 lžícemi olivového oleje
2. Porce kuřete položíme kůží nahoru do hlubšího pekáče nebo větší zapékací misky, snítky bylinek opatrně vložíme pod kůži, vetřeme část připravené marinády a zbytek směsi potřeme povrch masa, zakryjeme potravinovou fólií a dáme na 2-3 hodiny do lednice marinovat
3. Marinované kousky kuřete pokapeme olivovým olejem, mírně osolíme, lehce posypeme čerstvě nastrouhanou kůrou z citrónu a povrch poklademe tenkými plátky důkladně očištěného citrónu, podlijeme vodou
4. V elektrické troubě vyhřáté na 200 °C (horkovzdušné na 180 °C) pečeme 60-70 minut, za občasného přelévání masa výpekem, na posledních 10 minut pečení přidáme olivy
5. Při podávání jednotlivé porce kuřete zdobíme kolečky citrónu a čerstvými snítky bylinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy