REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové kuře III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle na pánvi opečené porce kuřete, zapečené v troubě podlité vývarem, citronovou šťávou a vínem, servírované v omáčce ochucené cukrem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporce kuřete
1 kscitrónu
1/4 ldrůbežího vývaru nebo vody a 1/2 ks kostky bujónu
1/4 lbílého vína
20 gmásla
1 šálekkyselé smetany
kostka cukru
špetka pepře
sůl

Postup:

1. Porce kuřete osolíme, opepříme a na rozpáleném másle je opečeme ze všech stran
2. Opečené kuřecí maso vyskládáme do ohnivzdorné zapékací misky, zalijeme vývarem, vínem a citronovou šťávou z 1 ks citrónu, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut
3. Maso vytáhneme, šťávu ochutíme smetanou a cukrem, který jsme nechali zhnědnou na suché pánvi, přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, zamícháme
4. Jednotlivé porce na talířích přelijeme připravenou omáčkou a pokrm ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy