REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Adamíra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí řízky zapečené s brambory a smetanou.


Ingredience:
2 kgbrambor
1 kgkuřecích prsíček
400 gstrouhaného Eidamu
1 kscibule
1 kssmetany ke šlehání
grilovací koření
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a naskládáme na dno zapékací misky, kterou jsme pokapali olejem
2. Na plátky masa nasypeme na jemno nakrájenou cibulku
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe na maso, pak je osolíme a opepříme
4. Na vrstvu brambor nalijeme jednu celou šlehačku a hustě zasypeme nastrouhaným sýrem
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 40-45 minut) dokud sýr nezezlátne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy