REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alibaba a čtyřicet loupežníků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve podušené, pak v troubě dopečené porce kuřete spolu s neoloupanými stroužky česneku a měsíčky brambor, případně i kolečky citronu. Pokrm původem z Indie.


Ingredience:
1 kskuřete
40 ksstroužků mladého česneku
1 hrstpetrželové natě
1/2 šálkuoleje
1/2 lžičkystrouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičkymletého pepře
předvařené brambory nakrájené na měsíčky
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem
2. Maso na dobře rozpáleném oleji zprudka, ze všech stran, opečeme
3. Mírně podlijeme teplou vodou, přidáme neoloupané stroužky mladého česneku, dusíme téměř doměkka
4. Když je maso téměř hotové, dáme ho dopéci do trouby vyhřáté na 200-220 °C spolu s měsíčky předvařených brambor
5. Hotové posypeme drobně nakrájenou petrželkou.

Doporučení:

Jako další skvělou ingredienci můžeme přidat kolečka citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy