REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Kuřecí roláda s ořechy

Kuřecí roláda naplněná nádivkou z ořechů, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečená dozlatova.

Kuřecí roláda se smaženými vejci a hráškem

Kuřecí roláda z vykostěného kuřete potřeného hořčicí, pokladeného anglickou slaninou, smaženými vejci a hráškem, zamotaná upečená v troubě dozlatova.

Kuřecí roláda se zelninou

Vykostěné kuře naplněné nádivkou z vajec a podušené zeleniny, srolované do tvaru rolády a upečené v troubě dozlatova.

Kuřecí roláda se žampiony

Roláda z celého vykostěného kuřete plněná nádivkou ze žampionů, párku, mrkve a dalších ingrediencí, upečená doměkka.

Kuřecí roládky

Kuřecí prsa plněná ochuceným sýrem a salámem, svinutá do tvaru roládek, upečená dokřupava.

Kuřecí rolka plněná masovou fáší

Masové rolády patří mezi oblíbené výrobky české kuchyně. Dají se servírovat jak teplé, tak studené, například jaku součást rautového menu.

Kuřecí rolky

Směsí z vajíček a dalších ingrediencí potřené plátky z kuřecích stehen, zamotané do tvaru závitků, upečené v troubě doměkka.

Kuřecí rolky II.

Rolky plněné šunkou a hermelínem, zalité smetanou, upečené dozlatova.

Kuřecí řízek Ondráš z trouby

Klasický řízek Ondráš se připravuje smažením v oleji, ale dá se také upéci v troubě, což je zdravější varianta receptu na Ondráš.

Kuřecí řízky v alobalu

Na oleji opečené kuřecí plátky, hojně posypané směsí z natvrdo uvařených vajíček, nastrouhaného sýra a šunky, zapečené v alobalu.

Kuřecí sekaná

Pomleté kuřecí maso promíchané s vejci, strouhankou, orestovanou zeleninou a dalšími ingrediencemi, vytvarované do tvaru šišky a upečené v troubě dozlatova.

Kuřecí steaky “Caprese”

Zprudka na pánvi opečené kuřecí prsní řízky, zapečené v troubě obložené kolečky mozzarely a rajčat, ochucené bylinkami a kořením.

Kuřecí stehna na česneku

Šťavnatá, pikantní stehna pečená na másle.

Kuřecí stehna na česneku II.

Uškrábanou slaninou s česnekem potřená kuřecí stehna, upečená v troubě dočervena.

Kuřecí stehna na divoko II.

V troubě upečené prošpikované nohy kuřete, ochucené divokým kořením, ke konci pečení podlité červeným vínem a dopečené do měkka spolu s houbami a zeleninou.

Kuřecí stehna na kreolský způsob

Vykostěné kuřecí nohy ochucené citronovou šťávou a solí, obalené v olivovém oleji ochuceném kajenským pepřem a bylinkami, upečené v troubě doměkka, servírované s kreolskou omáčkou z bylinek, rajčat, paprik, kreolského koření a dalších ingrediencí. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna přelitá medem smíchaným s citronovou šťávou a rozmarýnem, upečená doměkka.

Kuřecí stehna na paprice

Pečená kuřecí stehna servírovaná se smetanovou omáčkou s chutí a vůní po mleté červené paprice a dalších ingrediencích.

Kuřecí stehna na ryzcích s olivami

Kuřecí stehna upečená, zasypaná cibulí, olivami a na kousky nakrájenými ryzci.

Kuřecí stehna na smetaně

Upečená kuřecí stehna podlitá smetanovou omáčkou. Tato svíčková s kuřecím masem je vhodnou alternativou ke klasické svíčkové.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy