REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda s kuskusem a meruňkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda z kuřecího masa plněná ochuceným kuskusem, obalená anglickou slaninou, upečená doměkka.


Ingredience:
140 gsušených meruněk
100 gkuskusu
100 gna hrubo nasekaných mandlí
50 gmásla
180 mlkuřecího vývaru
16 ksplátků anglické slaniny
6 kskuřecích prsních řízků
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
1 ksvelké cibule
šťáva z 1 citronu
hrst nasekané petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do velké mísy vsypeme kuskus, zalijeme horkým kuřecím vývarem, lehce promícháme a přiklopený necháme 5 minut vstřebat tekutinu
2. V pánvi na rozehřáté polovině másla orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, pak přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, opečeme a sundáme z tepla
3. Do kuskusu vmícháme na sucho opražené mandle a orestovanou cibuli s česnekem, přidáme přepůlené, horkou vodou propláchnuté meruňky, na drobno nasekanou petrželku, dochutíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme
4. Nakonec do zchladlé směsi dáme vejce a vše promícháme
5. Plátky slaniny naskládáme vedle sebe (měly by se lehce překrývat), na slaninu položíme osolené maso naklepané na tloušťku 1 cm, na maso rozložíme ochucený kuskus, po delší straně roládu zarolujeme a svážeme provázkem
6. Roládu přendáme do pekáčku a dáme na 2 hodiny do lednice, pak poklademe zbylým máslem, přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 30 minut, potom alobal sundáme a pečeme doměkka (asi 45 minut)
7. Provázek odstraníme, necháme zchladnout a nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy