Nejprve na oleji opečená kuřecí prsa, pak upečená v troubě posypaná nakrájenými bylinkami spolu s citronovou kůrou, servírovaná buď v celku, nebo nakrájená na plátky.
Ingredience:
4 ks | kuřecí prsíčko Supreme (s kůží i kostičkou) |
olej na restování | |
citronová kůra | |
rozmarýn | |
tymián | |
pepř | |
sůl | |
Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní jako příloha |
Postup:
- Kuřecí prsíčka i s kůží osolíme, opepříme a opečeme z každé strany dozlatova, nejdříve položíme do pánve kůží dolů a po několika minutách otočíme
- Vložíme na plech a posypeme nakrájenými bylinkami spolu s citronovou kůrou, pečeme v troubě na 190 °C přibližně 10 – 15 min dle velikosti, pak vyndáme z trouby a necháme 5 – 10 minut odpočinout
- Podáváme buď vcelku jako steak nebo nakrájíme na plátky.
Podáváme s růžičkou brokolice, růžičkou květáku a karotkou nakrájenou na šikmé plátky a malými brambůrky. To vše připravené v páře a pak posypané bylinkami – sekanou petrželovou natí. Servírujeme s Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní v mističce, s plátkem citronu vedle mističky, možno vše doladit červeným pepřem. Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní nám kuřátko i zeleninu krásně dochutí.
Poznámka:Nevíte, co je kuřecí Supreme? Podívejte se do našeho slovníčku gastronomických pojmů zde: Kuřecí Supreme
Zdroj: www.hellmanns.cz
Kuřecí prsíčka s kuřecími játry v alobalu
Kuřecí prso plněné parmskou šunkou, bazalkou a sýrem Verena