REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsíčko Supreme s bylinkami a citronovou kůrou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejprve na oleji opečená kuřecí prsa, pak upečená v troubě posypaná nakrájenými bylinkami spolu s citronovou kůrou, servírovaná buď v celku, nebo nakrájená na plátky.


Ingredience:
4 kskuřecí prsíčko Supreme (s kůží i kostičkou)
olej na restování
citronová kůra
rozmarýn
tymián
pepř
sůl
Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní jako příloha

Postup:
  1. Kuřecí prsíčka i s kůží osolíme, opepříme a opečeme z každé strany dozlatova, nejdříve položíme do pánve kůží dolů a po několika minutách otočíme
  2. Vložíme na plech a posypeme nakrájenými bylinkami spolu s citronovou kůrou, pečeme v troubě na 190 °C přibližně 10 – 15 min dle velikosti, pak vyndáme z trouby a necháme 5 – 10 minut odpočinout
  3. Podáváme buď vcelku jako steak nebo nakrájíme na plátky.
Doporučení:

Podáváme s růžičkou brokolice, růžičkou květáku a karotkou nakrájenou na šikmé plátky a malými brambůrky. To vše připravené v páře a pak posypané bylinkami – sekanou petrželovou natí. Servírujeme s Hellmann´s Tatarskou omáčkou Delikátní v mističce, s plátkem citronu vedle mističky, možno vše doladit červeným pepřem. Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní nám kuřátko i zeleninu krásně dochutí.

Poznámka:

Nevíte, co je kuřecí Supreme? Podívejte se do našeho slovníčku gastronomických pojmů zde: Kuřecí Supreme

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy