Chutný oběd inspirovaný italskou kuchyní na kuřecí prsní řízky nadité hranolky sýra obaleným parmskou šunkou, prsa zprudka orestovaná na pánvi, pak dopečená krátce v troubě doměkka, servírovaná s podušenými krájenými konzervovanými a cherry rajčátky.
Ingredience:
4 ks | větší kuřecí prsa |
4 ks | plátky parmské šunky |
3 ks | stroužky česneku |
12 ks | lístků bazalky |
1 plechovka | krájených loupaných rajčat |
1 hrst | petrželky |
250 g | cherry rajčat |
120 g | sýru Verena z La Formaggeria Gran Moravia |
50 ml | olivového oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Do kuřecích prs vytvořte nožem kapsu, osolte a opepřete.
- Sýr Verena nakrájejte na čtyři větší hranolky a společně s lístky bazalky je zabalte do parmské šunky. Tímto balíčkem naplňte prsa, ta orestujte na pánvi.
- Dopečte v troubě při 200° asi 10 minut.
- V menším hrnci na olivovém oleji zpěňte rozmačkaný česnek, přidejte na půlky pokrájená cherry rajčátka a orestujte. Přidejte plechovku krájených loupaných rajčat a nechte zredukovat na hustou omáčku. Dochuťte a přidejte nakonec hrst nakrájené petrželky.
- Prsa servírujeme překrojená, s podušenými rajčaty a omáčkou.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia