REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí ragú II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kousky kuřecího masa s cibulí a rajčaty, zapečené se zakysanou smetanou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 kscibule
1 kskuřete
500 grajčat nebo 4 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíceoleje
1/4 lkysané smetany (jogurtu)
petrželová nať
mletý pepř
kopr
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře rozdělíme na kousky
2. Osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách na rozpáleném oleji
3. Vyndáme je a na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli
4. Potom přidáme na plátky nakrájená rajčata (rajčatový protlak), kuře, drobně nasekanou petrželku a kopr, podlijeme několika lžícemi vody a pečeme (190 °C) doměkka
5. Když je maso téměř měkké, přilijeme zakysanou smetanu (jogurt) a ještě chvíli pečeme.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže a salát ze syrové zeleniny nebo chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy