REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant na kuřecí roládu plněnou masovou směsí zahuštěnou vejcem.


Ingredience:
1 ksmenšího kuřete
20 gmásla
hladká mouka
horká voda nebo vývar z kostí kuřete
sůl
Na nádivku:
3-4 ksvejce
100 gžampiónů
100 guzeného masa
20 gslaniny
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a osušené kuře na hřbetě podélně nařízneme a od kostry opatrně odřízneme tak, aby vznikl neporušený plát masa (stehýnka můžeme ponechat na kosti)
2. Na osolené maso položíme nádivku ve tvaru šišky, kuřecí plát stočíme a ovážeme nití
3. Roládu osolíme i z vrchu a na rozpáleném másle ji opečeme ze všech stran, pak maso podlijeme horkou vodou a v troubě vyhřáté na 200 °C, za občasného obracení a polévání, dusíme zakryté asi 30 minut 4. Pekáč odkryjeme, roládu občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou, až je maso měkké a upečené dozlatova
5. Roládu vyjmeme a šťávu z výpeku zaprášíme hladkou moukou, tak ji zahustíme, chvíli provaříme
6. Roládu nakrájíme na plátky a servírujeme mírně podlitou zahuštěnou šťávou.

Příprava nádivky:
Na slanině osmažíme na plátky nakrájené žampióny, na menší kousky nakrájenou šunku a uzené maso, přidáme vejce, mícháme do ztuhnutí, nádivku nezapomeneme osolit a dochutit pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy