REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda plněná vejci, anglickou slaninou a párkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda připravená z vykoštěného, pak na velký plát rozděleného kuřete potřeného hořčicí, pokladeného plátky slaniny, smaženými vajíčky, párky a kostičkami zeleniny, roláda upečená na slanině podlitá vodou nebo vývarem.


Ingredience:
1 kscelé kuře
8 ksplátků anglické slaniny
4 ksvejce
2 kssilnější párky
200 gmražené zeleniny
100 gslaniny
2 lžíceplnotučné hořčice
grilovací koření nebo koření na pečené kuře
voda nebo vývar
kousek másla
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuře vykostíme; položíme kuře stehny nahoru a prsní částí vedeme řez až na skelet, pak nožem objedeme kostru a vyřízneme maso kolem stehen, křídla odstraníme tak, že si je nožem nařízneme z vnitřní části, aby se nám nevytvořila velká díra. Po odstranění skeletu nařízneme prsa tak, aby zakryl obnažené kusy kůže a vrstva masa pokrývala souvisle celý plát
  2. Vykoštěné kuře umístíme kůží dolů, z vrchu maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
  3. Na kousku másla usmažíme rozšlehaná vajíčka, uděláme je spíše řidší, osolíme a opepříme
  4. Na hořčici dáme v řadě za sebou anglickou slaninu tak, aby se konce překrývaly, doprostřed poklademe vychládlou smaženici, párky a posypeme mraženou zeleninou, kterou jenom propláchneme horkou a následně studenou vodou
  5. Celý plát stočíme, vytvarujeme roládu, tu zajistíme motouzem nebo párátky
  6. Na pekáč rozdělíme na kostičky pokrájenou slaninu, na ni položíme připravenou roládu, osolíme je i z vrchu, okořeníme
  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přiklopené, po 30 minutách odklopíme, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme odkryté při teplotě kolem 180 °C, v průběhu pečení přeléváme roládu výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem, pečeme cca 90 minut
Doporučení:

Na stočení rolády si můžeme pomoci fólií, na kterou poklademe vykoštěné kuře, jakmile maso obložíme, pomocí fólie se nám povede lépe maso smotat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy