REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda plněná vejci, anglickou slaninou a párkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda připravená z vykoštěného, pak na velký plát rozděleného kuřete potřeného hořčicí, pokladeného plátky slaniny, smaženými vajíčky, párky a kostičkami zeleniny, roláda upečená na slanině podlitá vodou nebo vývarem.


Ingredience:
1 kscelé kuře
8 ksplátků anglické slaniny
4 ksvejce
2 kssilnější párky
200 gmražené zeleniny
100 gslaniny
2 lžíceplnotučné hořčice
grilovací koření nebo koření na pečené kuře
voda nebo vývar
kousek másla
pepř
sůl

Postup:
  1. Kuře vykostíme; položíme kuře stehny nahoru a prsní částí vedeme řez až na skelet, pak nožem objedeme kostru a vyřízneme maso kolem stehen, křídla odstraníme tak, že si je nožem nařízneme z vnitřní části, aby se nám nevytvořila velká díra. Po odstranění skeletu nařízneme prsa tak, aby zakryl obnažené kusy kůže a vrstva masa pokrývala souvisle celý plát
  2. Vykoštěné kuře umístíme kůží dolů, z vrchu maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
  3. Na kousku másla usmažíme rozšlehaná vajíčka, uděláme je spíše řidší, osolíme a opepříme
  4. Na hořčici dáme v řadě za sebou anglickou slaninu tak, aby se konce překrývaly, doprostřed poklademe vychládlou smaženici, párky a posypeme mraženou zeleninou, kterou jenom propláchneme horkou a následně studenou vodou
  5. Celý plát stočíme, vytvarujeme roládu, tu zajistíme motouzem nebo párátky
  6. Na pekáč rozdělíme na kostičky pokrájenou slaninu, na ni položíme připravenou roládu, osolíme je i z vrchu, okořeníme
  7. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přiklopené, po 30 minutách odklopíme, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme odkryté při teplotě kolem 180 °C, v průběhu pečení přeléváme roládu výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem, pečeme cca 90 minut
Doporučení:

Na stočení rolády si můžeme pomoci fólií, na kterou poklademe vykoštěné kuře, jakmile maso obložíme, pomocí fólie se nám povede lépe maso smotat!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Bio MatchaTea Harmony už počtvrté produktem roku

Produkt Bio MatchaTea Harmony obhájil pozici vítěze v soutěži Heureka.cz Produkt roku 2019 v kategorii čajů. Ocenění bylo uděleno na základě vyhodnocení nejpopulárnějších výrobků v jednotlivých kategoriích dle zájmu spotřebitelů. Zohledněn byl počet vyhledávání, oblíbenost a zájem spotřebitelů. Ocenění tedy není výsledkem rozhodnutí komise, ale opravdové spokojenosti a zájmu zákazníků.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy