REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné kuře naplněné podušenými houbami, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kscelého kuřete
4 ksvejce
500 gnejlépe čerstvých očištěných hub
60 gslaniny
30 gmásla
mletý černý pepř
grilovací koření
voda na podlití
tuk na vymazání pekáče
sůl

Postup:

1. V hrnci vysmažíme na kostičky nakrájenou slaninu
2. Vsypeme očištěné, oprané a důkladně okapané houby pokrájené na menší kousky, chvíli podusíme
3. K houbám přidáme vejce, osolíme, okořeníme pepřem a dodusíme doměkka
4. Kuře vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená, nejlépe pod fólií maso mírně naklepeme, ze všech stran osolíme, naplníme vychladlou houbovou směsí
5. Plát masa opatrně svineme do rolády, stáhneme nití tak, aby nám nádivka nevytekla
6. Připravenou roládu dáme do tukem vymazaného pekáčku, potřeme směsí z rozpuštěného másla a grilovacího koření, podlijeme vodou a dáme péci
7. V troubě vyhřáté na 200 °C upečeme roládu dozlatova
8. Hotovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy