REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda s jarní nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné kuře pokladené kopřivovou nádivkou, zamotané do tvaru rolády, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
4 ksžemle
3 ksvejce
2 ksstroužky česneku
200 gvařeného uzeného masa
50 gmásla
100 mlsmetany na šlehání
plocholistá petržel
muškátový oříšek
pepř
sůl
Ostatní:
motouz na zamotání rolády, případně voda nebo vývar na podlití

Postup:

1. Kuře si vykostíme, vytvoříme plát, který si naklepeme (kusy masa musí být rovnoměrně rozprostřené po celém plátu) a zkraje poklademe nádivkou
2. Roládu svineme a omotáme motouzem
3. Osolíme, opepříme, potřeme zbytkem másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 45 minut až 1 hodinu dle velikosti (můžeme podlít trochou vody nebo vývaru).

Příprava nádivky:
1. Housky nasucho opečeme, zalijeme smetanou, přidáme nasekané a spařené kopřivy, česnek, petržel, vařené uzené, žloutky utřené s máslem
2. Dochutíme muškátem, solí, pepřem a na závěr vmícháme ušlehané bílky.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou nové brambory, či rýže.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy