REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí roláda naplněná nádivkou z ořechů, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
2 kssnítky tymiánu
mletý pepř
voda
sůl
Na náplň:
3 lžícesušených brusinek
1 lžíceolivového oleje
120 ganglické slaniny
100 gmakadamových ořechů
50 gmásla
6 ksplátků toastového chleba
2 ksvajec
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1/2 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, vykostíme, rozložený plát zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme na jemno nasekaným tymiánem
2. Toastový chleba i slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli i stroužek česneku na drobno, ořechy rozpůlíme a petržel nasekáme na jemno
3. V pánvi na rozehřátém oleji a másle orestujeme cibuli, stroužek česneku, slaninu a ořechy, necháme vychladnout, dáme do mísy, přidáme kostičky chleba, vejce, brusinky, nasekanou petržel, pak vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem
4. Na plát rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, zatočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme doměkka (asi 70 minut) za občasného přelévání výpekem, otáčení a podle potřeby podlévání vodou
5. Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy