REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí roláda naplněná nádivkou z ořechů, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
2 kssnítky tymiánu
mletý pepř
voda
sůl
Na náplň:
3 lžícesušených brusinek
1 lžíceolivového oleje
120 ganglické slaniny
100 gmakadamových ořechů
50 gmásla
6 ksplátků toastového chleba
2 ksvajec
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
1/2 kssvazku petrželky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře omyjeme, osušíme, vykostíme, rozložený plát zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme na jemno nasekaným tymiánem
2. Toastový chleba i slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli i stroužek česneku na drobno, ořechy rozpůlíme a petržel nasekáme na jemno
3. V pánvi na rozehřátém oleji a másle orestujeme cibuli, stroužek česneku, slaninu a ořechy, necháme vychladnout, dáme do mísy, přidáme kostičky chleba, vejce, brusinky, nasekanou petržel, pak vše dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem
4. Na plát rovnoměrně rozetřeme připravenou nádivku, zatočíme do rolády, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme doměkka (asi 70 minut) za občasného přelévání výpekem, otáčení a podle potřeby podlévání vodou
5. Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy