REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda se smaženými vejci a hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí roláda z vykostěného kuřete potřeného hořčicí, pokladeného anglickou slaninou, smaženými vejci a hráškem, zamotaná upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete
8 ksplátků anglické slaniny
3 ksvejce
1 kskousek másla
200 gmraženého hrášku
100 gslaniny
2 lžíceplnotučné nebo dijonské hořčice
voda nebo vývar
pepř
sůl
Ostatní: potravinářská fólie

Postup:

1. Nejprve si kuře vykostíme; položíme kuře stehny nahoru a prsní částí vedeme řez až na skelet, pak nožem objedeme kostru a vyřízneme maso kolem stehen, křídla odstraníme tak, že si je nožem nařízneme z vnitřní části, aby se nám nevytvořila velká díra. Po odstranění skeletu nařízneme prsa tak, aby zakryl obnažené kusy kůže a vrstva masa pokrývala souvisle celý plát
2. Ustřihneme si větší kus fresh folie a vykoštěné kuře na ni umístíme kůží dolů, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
3. Na kousku másla uděláme vaječinu, spíše řidší, osolíme a opepříme
4. Na hořčici dáme v řadě za sebou anglickou slaninu tak, aby se konce překrývaly, doprostřed plátu dáme vychládlou smaženici a posypem mraženým hráškem, který jenom propláchneme horkou a následně studenou vodou
5. Pomocí folie stočíme roládu a necháme ji v lednici pár hodin, ale klidně i přes noc
6. Do pekáčku rozvrstvíme plátky slaniny, roládu opatrně vybalíme z fresh folie, osolíme a můžeme (kvůli barvě) zlehka poprášit mletou sladkou papriku
7. Dáme péci do trouby na 200 °C, přiklopíme, po cca 20 minutách podlejeme trochou vody nebo kuřecího vývaru, snížíme teplotu na 180 °C a dál pečeme odkryté, v průběhu pečení přeléváme roládu výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Podle velikosti kuřete pečeme cca 1,5 hod.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy