REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí roláda se zelninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné kuře naplněné nádivkou z vajec a podušené zeleniny, srolované do tvaru rolády a upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4-5 porcí:
1 kskuřete
5 ksvajec
3 ksmalé cibulky
1 malá konzervasterilované kukuřice
3 lžícemásla
100 gnejlépe čerstvého hrášku
100 gmrkve
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kuře podél páteře rozřízneme, opatrně celé vykostíme, maso naklepeme a z obou stran nasolíme
2. Mrkev a cibulku očistíme a nakrájíme na kostičky
3. Cibuli necháme zesklovatět na 2 lžících másla, přidáme mrkev, omytý hrášek a podusíme 10 minut
4. Kukuřici slijeme a na 5 minut přidáme na pánev k zelenině
5. V pekáčku rozpustíme lžíci másla a zalijeme rozšlehanými vejci, do vajec zamícháme zeleninu, podle chuti ji osolíme a okořeníme pepřem
6. Vykostěné maso rozložené na větší plát poklademe nádivkou, úhledně srolujeme a ovážeme motouzem
7. Připravenou roládu dáme do pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 190 °C asi 45 minut, bez poklice odkryté dalších 45 minut, během pečení maso pravidelně podléváme vodou a přeléváme výpekem
8. Upečenou roládu nakrájíme na plátky a servírujeme s různě upravenými brambory a zeleninovými saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy