REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené (v troubě)

Kachní roládky

Kachní prsa naplněná pečenými paprikami a lístečky rukoly, zatočená do rolád. Roládky jsou opečené na oleji a pak dopečené v troubě doměkka.

Kachní stehna na hruškách

Stehna upečená na cibulce dozlatova spolu s hruškami.

Kachní stehna pečená na kysaném zelí v remosce

Rychlý recept z jednoho hrnce, v tomto případě z remosky, jen je potřeba si k do křupava upečené kachničce a voňavému zelí ještě obstarat vhodnou další přílohu, tedy například nějaký typ knedlíku.

Kachní stehna pečená s jablkem

Kachní stehna podlitá světlým pivem, pečená dozlatova s cibulí a jablkem.

Kachní stehna v hroznové omáčce

Opečená marinovaná kachní stehna, podušená na šalotce a slanině, v hroznovém víně a dalších ingrediencích doměkka.

Kachní stehýnka na olivách

Kachní stehna pečená na cibuli a divokém koření spolu se zeleninou a olivami.

Kachnička s obrácenými brambory

Dokřupava upečená kachnička, naplněná jablky, cibulí, česnekem a petrželkou, servírovaná s opečenými obrácenými brambory. Původní název: Ropogós kacsasült fordított burgonyával.

Kanadské kuře

V marinádě z chilli omáčky, cukru, citronové šťávy a worchestru naložené osolené a pepřem okořeněné kuře, druhý den upečené doměkka dochucené kečupem, máslem a cibulí, podlité vývarem.

Karamelizovaná kuřecí křídla

Kuřecí křídla zalitá marinádou z octa, cukru a soli, upečená dozlatova, servírovaná s dipem se zakysané smetany ochucené mletou červenou paprikou, nasekanou pažitkou a šťávou a kůrou z citrónu.

Kari kuře pečené v alobalu

V troubě v alobalu upečené kuře s typickou chutí po kari.

Karibské kuřecí závitky

Opečené kuřecí závitky plněné šunkou a banány, dopečené v troubě, servírované přelité smetanovou omáčkou.

Klatovská roláda z krocana

Plát z krocana (krůty) potřený ochucenou směsí z mletého vepřového a hovězího masa, zabalený do tvaru rolády, upečený v troubě dozlatova.

Konfitovaná kachna

Konfitovaná kachna je kachna naložená přes noc v soli a koření, pak velmi pomalu dušená-pečená, zaklopená v troubě a to 8-9 hodin. Recept má původ ve Francii.

Kořeněné kuřecí čtvrtky

Marinované porce kuřete pečené se zeleninou, cibulí a špekem doměkka.

Kreolská křidélka

Marinovaná kuřecí křidélka upečená doměkka.

Krkonošské kuře s omáčkou

Opečené porce kuřete upečené na cibulce doměkka, na konec zapečené s ořechovou omáčkou.

Krocan na slanině

Na cibuli se slaninou upečené porce krocana.

Krocan s lanýži

Upečený krocan plněný nádivkou z lanýžů.

Krocan s mandlovou nádivkou

Krocan naplněný žemlovou nádivkou a mandlemi s dalšími přísadami, upečeného na másle do nazlátlé barvy.

Krocan s nádivkami

Dvě různé nádivky, jeden krocan rovná se skvělá večeře.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy