REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klatovská roláda z krocana

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plát z krocana (krůty) potřený ochucenou směsí z mletého vepřového a hovězího masa, zabalený do tvaru rolády, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
1/4 kskrocana, nejlépe prsa
2 kscelá vejce
250 gmletého masa (směs hovězího a vepřového namíchaného 1:1)
100 gmásla
3 lžícepolohrubé mouky
1 dlmléka
špetka muškátového květu
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme náplň do rolády; mleté maso promícháme s 1 ks vejcem, mlékem a moukou, dochutíme pepřem, muškátovým květem a solí, vše dobře promícháme
2. Maso vykostíme, opereme a rozřízneme na jeden celistvý plát, který naklepeme, osolíme a pak potřeme připravenou masovou náplní
3. Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupané nakrájíme na kostičky, ty rozprostřeme na náplň
4. Plát masa zarolujeme, převážeme tenkým provázkem, aby se roláda při pečení držela tvar, vložíme ji na pekáč
5. Maso osolíme, potřeme máslem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, při pečení roládu občas podléváme horkou vodou a přeléváme šťávou z výpeku
6. Z upečené rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky a můžeme servírovat.

Doporučení:

Podáváme s bramborem, s bramborovou kaší nebo i s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy