Plát z krocana (krůty) potřený ochucenou směsí z mletého vepřového a hovězího masa, zabalený do tvaru rolády, upečený v troubě dozlatova.
Ingredience:
1/4 ks | krocana, nejlépe prsa |
2 ks | celá vejce |
250 g | mletého masa (směs hovězího a vepřového namíchaného 1:1) |
100 g | másla |
3 lžíce | polohrubé mouky |
1 dl | mléka |
špetka muškátového květu | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme náplň do rolády; mleté maso promícháme s 1 ks vejcem, mlékem a moukou, dochutíme pepřem, muškátovým květem a solí, vše dobře promícháme
2. Maso vykostíme, opereme a rozřízneme na jeden celistvý plát, který naklepeme, osolíme a pak potřeme připravenou masovou náplní
3. Druhé vejce uvaříme natvrdo, oloupané nakrájíme na kostičky, ty rozprostřeme na náplň
4. Plát masa zarolujeme, převážeme tenkým provázkem, aby se roláda při pečení držela tvar, vložíme ji na pekáč
5. Maso osolíme, potřeme máslem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, při pečení roládu občas podléváme horkou vodou a přeléváme šťávou z výpeku
6. Z upečené rolády odstraníme provázek, nakrájíme ji na plátky a můžeme servírovat.
Podáváme s bramborem, s bramborovou kaší nebo i s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.