REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Konfitovaná kachna

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Konfitovaná kachna je kachna naložená přes noc v soli a koření, pak velmi pomalu dušená-pečená, zaklopená v troubě a to 8-9 hodin. Recept má původ ve Francii.


Ingredience:
1 kscelé kachny
1 kgkachního sádla
hrubá mořská sůl
mletý černý pepř
cibule
kmín

Postup:

1. Očištěnou kachnu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ji osušíme papírovými ubrousky, kachnu naporcujeme na čtvrtky, nasolíme, posypeme pepřem a kmínem
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a promícháme s kachním masem, připravenou kachnu necháme marinovat do druhého dne
3. Druhý den dáme maso do pekáče a přelijeme rozpuštěným kachním sádlem
4. Kachnu konfitujeme (pomalu dusíme zaklopenou) v troubě předehřáté na 90 °C tak 8-9 hodin.

Doporučení:

Konfitovanou kachnu servírujeme s různě upravenými brambory, se zelím a knedlíky …

Poznámka:

Ke konfitované kachně můžeme podávat skvělou kachní omáčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy