Konfitovaná kachna je kachna naložená přes noc v soli a koření, pak velmi pomalu dušená-pečená, zaklopená v troubě a to 8-9 hodin. Recept má původ ve Francii.
Ingredience:
1 ks | celé kachny |
1 kg | kachního sádla |
hrubá mořská sůl | |
mletý černý pepř | |
cibule | |
kmín |
Postup:
1. Očištěnou kachnu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ji osušíme papírovými ubrousky, kachnu naporcujeme na čtvrtky, nasolíme, posypeme pepřem a kmínem
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a promícháme s kachním masem, připravenou kachnu necháme marinovat do druhého dne
3. Druhý den dáme maso do pekáče a přelijeme rozpuštěným kachním sádlem
4. Kachnu konfitujeme (pomalu dusíme zaklopenou) v troubě předehřáté na 90 °C tak 8-9 hodin.
Konfitovanou kachnu servírujeme s různě upravenými brambory, se zelím a knedlíky …
Poznámka:Ke konfitované kachně můžeme podávat skvělou kachní omáčku.