REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněné kuřecí čtvrtky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované porce kuřete pečené se zeleninou, cibulí a špekem doměkka.


Ingredience:
1400 gkuřete
130 gmásla
100 gšpeku
8 kskuliček nového koření
8 kskuliček černého pepře
2 ksbobkových listů
2 ksmrkve
2 kscibule
1 kspetržele
1/2 ksceleru
Na marinádu:
1 lžičkamletého pepře
1 lžičkamleté sladké papriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžičkasoli
1/2 lžičkykari koření
2 lžícerybízového džemu

Postup:

1. Kuře omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a naporcujeme na čtvrtky
2. V misce promícháme rybízový džem, sůl, mletý pepř, sladkou i pálivou papriku, kari koření a připravenou marinádou potřeme porce kuřete a vložíme do zapékací mísy
3. Mrkev, petržel i celer dobře očistíme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky, oloupané cibule nakrájíme na měsíčky a vše přidáme ke kuřeti společně s celým pepřem, novým kořením, bobkovými listy a špekem nakrájeným na kostičky
4. Pak na porce kuřete rozložíme na kousky nakrájené máslo, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut, podle potřeby za občasného podlévání vodou
5. Po uplynutí zmíněné doby zapékací mísu odklopíme a dopečeme doměkka.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy