REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní stehna na hruškách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stehna upečená na cibulce dozlatova spolu s hruškami.


Ingredience:
4 kskachních stehen
4 ksmenších hrušek
1 kscibule
4 lžícerybízového džemu
2 lžícecukru
1 lžícekmínu
200 mlvývaru
20 gmásla
sůl
Na svařené víno:
400 mlčerveného vína
4 kshřebíčků
2 ksplátků citronu
1 kssvitku skořice
špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup:

1. Kachní stehna očistíme, opláchneme, osušíme, potřeme solí, posypeme kmínem a necháme 20 minut rozležet
2. Červené víno svaříme s plátky citronu, skořicí, hřebíčky, špetkou strouhaného muškátového oříšku a přiklopené zvolna vaříme, až se odpaří 2/
3 tekutiny, pak necháme vychladnout
3. Stehna vložíme do pekáčku, přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vývaru, zakryjeme a pečeme při 200 °C doměkka (asi 60 minut) za občasného podlévání vývarem
4. Omyté hrušky zbavíme jádřinců, podélně nakrájíme na dílky, v pánvi na rozehřátém másle zprudka opečeme, posypeme cukrem a zlehka promícháme
5. Měkká stehna odkryjeme, přidáme k nim hrušky a při 190 °C dopečeme dozlatova, potom stehna i hrušky vyjmeme, do výpeku přecedíme svařené víno, vmícháme džem a krátce povaříme
6. Stehna rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou, doplníme hruškami a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy