Rychlý recept z jednoho hrnce, v tomto případě z remosky, jen je potřeba si k do křupava upečené kachničce a voňavému zelí ještě obstarat vhodnou další přílohu, tedy například nějaký typ knedlíku.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | kachní stehna |
1 ks | větší cibule |
500 g | kysaného zelí bílé nebo červené, jak kdo má rád |
0,5 dl | vody |
1 rovná lžička | sladké papriky |
1 lžička | krupicového cukru |
1 lžička | kmínu |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kdo nemá rád příliš kyselé zelí, propláchne ho pod studenou tekoucí vodou v sítku, okapané rozprostřeme na dno remosky
- Zelí osolíme, posypeme cukrem, kmínem a nakonec poklademe oloupanou, na tenká kolečka pokrájenou cibulí, podlijeme vodou, promícháme a opět rozprostřeme po dně remosky
- Kachní stehna potřeme solí smíchanou s paprikou a pepřem, položíme je na zelí do remosky a ještě posypeme kmínem
- Pečeme v remosce asi 70 minut, pak remosku vypneme a necháme pokrm dojít dalších 10 minut, během pečení remosku jednou až dvakrát otevřeme a zkontrolujeme, zda není zelí příliš suché, pokud ano, mírně ho podlijeme.
Zelí můžeme ještě nastavit kolečky nějaké pikantní klobásky. Místo červené papriky lze také použít grilovací koření nebo koření na pečenou drůbež. Recepty na knedlíky najdete například zde: knedlíky, noky …
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová