REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní stehna pečená s jablkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachní stehna podlitá světlým pivem, pečená dozlatova s cibulí a jablkem.


Ingredience:
4 kskachních stehen
2 ksstroužků česneku
2 ks cibule
1 ksjablka
250 mlsvětlého piva
kmín
sůl

Postup:

1. Dobře očištěná kachní stehna omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme oloupaným, prolisovaným česnekem, dáme do pekáčku, posypeme kmínem, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a nakonec přidáme jádřince zbavené, na čtvrtky nakrájené jablko
2. Pekáček s masem vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C krátce zapečeme, pak podlijeme pivem a dopečeme doměkka za občasného přelévání masa vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy