REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní stehna v hroznové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená marinovaná kachní stehna, podušená na šalotce a slanině, v hroznovém víně a dalších ingrediencích doměkka.


Ingredience:
4 kskachních stehen
200 gšalotky
200 gčerveného a zeleného hroznového vína
50 goravské slaniny
2 lžícehladké mouky
1-2 lžícesolamylu
250 mlkuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
250 mlčerveného vína
100 gšalotky
1-2 ksbobkového listu
1 kssnítky rozmarýnu
1 ksstroužku česneku
2 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření

Postup:

1. Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do mísy dáme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkové listy, na jemno nasekaný rozmarýn, nové koření, černý pepř, oloupaný, na plátky nakrájený česnek, vše promícháme a povaříme
3. Povařenou marinádou přelijeme kachní maso a necháme alespoň 1 hodinu odležet
4. Oravskou slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji
5. Kachní stehna vyndáme z marinády, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou, opečeme je ve výpeku ze slaniny dozlatova, přidáme na drobno nakrájenou šalotku a krátce vše zvolna podusíme
6. Marinádu propasírujeme, přilijeme společně s vývarem ke kachně, přidáme opečenou slaninu a přiklopené dusíme doměkka (asi 45 minut) v troubě při 180 °C.
7. Nakonec do omáčky vložíme omyté hroznové víno, dochutíme solí i pepřem, zahustíme solamylem a provaříme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy