REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní stehna v hroznové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená marinovaná kachní stehna, podušená na šalotce a slanině, v hroznovém víně a dalších ingrediencích doměkka.


Ingredience:
4 kskachních stehen
200 gšalotky
200 gčerveného a zeleného hroznového vína
50 goravské slaniny
2 lžícehladké mouky
1-2 lžícesolamylu
250 mlkuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
250 mlčerveného vína
100 gšalotky
1-2 ksbobkového listu
1 kssnítky rozmarýnu
1 ksstroužku česneku
2 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření

Postup:

1. Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do mísy dáme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkové listy, na jemno nasekaný rozmarýn, nové koření, černý pepř, oloupaný, na plátky nakrájený česnek, vše promícháme a povaříme
3. Povařenou marinádou přelijeme kachní maso a necháme alespoň 1 hodinu odležet
4. Oravskou slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji
5. Kachní stehna vyndáme z marinády, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou, opečeme je ve výpeku ze slaniny dozlatova, přidáme na drobno nakrájenou šalotku a krátce vše zvolna podusíme
6. Marinádu propasírujeme, přilijeme společně s vývarem ke kachně, přidáme opečenou slaninu a přiklopené dusíme doměkka (asi 45 minut) v troubě při 180 °C.
7. Nakonec do omáčky vložíme omyté hroznové víno, dochutíme solí i pepřem, zahustíme solamylem a provaříme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy