REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní stehna v hroznové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená marinovaná kachní stehna, podušená na šalotce a slanině, v hroznovém víně a dalších ingrediencích doměkka.


Ingredience:
4 kskachních stehen
200 gšalotky
200 gčerveného a zeleného hroznového vína
50 goravské slaniny
2 lžícehladké mouky
1-2 lžícesolamylu
250 mlkuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
250 mlčerveného vína
100 gšalotky
1-2 ksbobkového listu
1 kssnítky rozmarýnu
1 ksstroužku česneku
2 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření

Postup:

1. Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do mísy dáme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkové listy, na jemno nasekaný rozmarýn, nové koření, černý pepř, oloupaný, na plátky nakrájený česnek, vše promícháme a povaříme
3. Povařenou marinádou přelijeme kachní maso a necháme alespoň 1 hodinu odležet
4. Oravskou slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji
5. Kachní stehna vyndáme z marinády, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou, opečeme je ve výpeku ze slaniny dozlatova, přidáme na drobno nakrájenou šalotku a krátce vše zvolna podusíme
6. Marinádu propasírujeme, přilijeme společně s vývarem ke kachně, přidáme opečenou slaninu a přiklopené dusíme doměkka (asi 45 minut) v troubě při 180 °C.
7. Nakonec do omáčky vložíme omyté hroznové víno, dochutíme solí i pepřem, zahustíme solamylem a provaříme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy