REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní stehna v hroznové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená marinovaná kachní stehna, podušená na šalotce a slanině, v hroznovém víně a dalších ingrediencích doměkka.


Ingredience:
4 kskachních stehen
200 gšalotky
200 gčerveného a zeleného hroznového vína
50 goravské slaniny
2 lžícehladké mouky
1-2 lžícesolamylu
250 mlkuřecího vývaru
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
250 mlčerveného vína
100 gšalotky
1-2 ksbobkového listu
1 kssnítky rozmarýnu
1 ksstroužku česneku
2 kskuliček černého pepře
3 kskuliček nového koření

Postup:

1. Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme
2. Do mísy dáme oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zalijeme červeným vínem, přidáme bobkové listy, na jemno nasekaný rozmarýn, nové koření, černý pepř, oloupaný, na plátky nakrájený česnek, vše promícháme a povaříme
3. Povařenou marinádou přelijeme kachní maso a necháme alespoň 1 hodinu odležet
4. Oravskou slaninu nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji
5. Kachní stehna vyndáme z marinády, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou, opečeme je ve výpeku ze slaniny dozlatova, přidáme na drobno nakrájenou šalotku a krátce vše zvolna podusíme
6. Marinádu propasírujeme, přilijeme společně s vývarem ke kachně, přidáme opečenou slaninu a přiklopené dusíme doměkka (asi 45 minut) v troubě při 180 °C.
7. Nakonec do omáčky vložíme omyté hroznové víno, dochutíme solí i pepřem, zahustíme solamylem a provaříme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy