REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

knedlíky, noky

Podkategorie: vařené 90, ostatní 8

Barevné houskové knedlíky

Vypracované těsto z kvásku, vejce, hrubé mouky, soli, osmažené housky, doplněné petrželkou a paprikou.

Bavorský chlebový knedlík

Z kynutého těsta vypracované koule, ty uvařené na páře.

Bezlepkové karlovarské knedlíky

Ke svátečnímu obědu, a zvlášť pokud se jedná o omáčku, patří nezřídka i knedlík. Ten karlovarský připravíte snadno sami doma a vystačíte si se surovinami, které v ledničce a spíži běžné máte.

Bezlepkový přílohový knedlík

Chutné přílohové knedlíky prosté lepku.

Bleskové chlupaté knedlíky

Brmborové knedlíky podávané jako příloha k zelí, přelité sádlem a posypané petrželkou.

Bramborové cihličky

Z brambor, dětské krupičky, polohrubé mouky, vejce a soli připravené těsto, to vytvarované do tvaru dlouhého kvádru, uvařené párou nakrájené na jednotlivé cihličky.

Bramborové knedlíky

Základní recept na vařené bramborové knedlíky.

Bramborové knedlíky II.

Knedlíky z uvařených brambor, dětské krupičky, soli a vejce.

Bramborové knedlíky se slaninou

Uvařené kulaté přílohové knedlíky připravené z uvařených, nastrouhaných brambor, kostiček slaniny, rohlíku, vejce a krupice. Dají se použít i jako bezmasí hlavní chod jen přelité hustou omáčkou.

Bramborové knedlíky se žampióny

Bramborové těsto ze syrových brambor s nakrájenými žampióny a bylinkami.

Bramborové noky z krupice a hrubé mouky

Den předem uvařené a pak prolisované brambory s moukou, krupičkou a vejcem, upravené do tvaru noků a uvařené.

Bramborové špalky

Přílohové knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin, uvařené ve vodě, servírované k různě upraveným masům a omáčkám.

Bramborovo-houskové špalíky s mrkví

Přílohové knedlíky nadité mrkví, po uvaření ve tvaru válečků nakrájené na úhledná kolečka.

Bramborovo-houskový knedlík ochucený šunkou, špekem a zelenou natí petrželky

Knedlíky uvařené na páře připravené z vařených brambor, hrubé mouky, půlky tvrdé housky, vajíček a orestované slanino-šunkovo-petrželkové směsi.

Brynzové knedlíky

Knedlíky z brynzy.

Burizonové knedlíky

Ve vroucí osolené vodě uvařené dvě šišky knedlíků připravených z hrubé mouky, burizonů, vlažné vody, soli a prášku do pečiva.

Buřtové knedlíky

Knedlík z rohlíků, vajec, špekáčků, slaniny a dalších ingrediencí, podávané například se zelím ozdobené osmaženou cibulkou.

Bylinkové knedlíky z toustového chleba

Hrníčkové přílohové knedlíky vařené v hrnci s trochou vody, pod poklicí, ochucené, kromě jiného, petrželkou kudrnkou a muškátovým oříškem.

Bylinkové noky

Přílohové noky připravené z krupičky, strouhanky, vajec, petrželky …

Cuketové halušky

Obměna klasické přílohy klasických halušek z mouky nebo brambor, v tomto případ je základní surovinou dužina cukety.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy