REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky se žampióny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové těsto ze syrových brambor s nakrájenými žampióny a bylinkami.


Ingredience:
700 gbrambor
300 ghrubé mouky
100 gžampionů
1 ksvejce
1 lžícebazalky (petrželky)
1 lžičkaocta
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, na jemno nastrouháme a vymačkáme přebytečnou tekutinu
2. Přidáme sůl, ocet, rozklepnuté vejce a po částech vmícháme hrubou mouku a vypracujeme řidší těsto
3. Do těsta zapracujeme na drobno nasekané bylinky a na menší kousky nakrájené žampióny
4. Mokrou lžící vykrajujeme z těsta knedlíky a dáme je vařit na mírném plameni do vroucí osolené vody asi na 10 minut
5. Po závaru opatrně knedlíky nadzvedneme, aby se nám nepřichytily ke dnu.

Doporučení:

Podáváme např. k dušené zelenině.

Poznámka:

Knedlíky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně vyplavat navrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy