REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové noky z krupice a hrubé mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Den předem uvařené a pak prolisované brambory s moukou, krupičkou a vejcem, upravené do tvaru noků a uvařené.


Ingredience:
500 gbrambor
180 ghrubé mouky
50 gkrupičky
2 lžičkysoli
1 lžičkaocta
1 ksvejce

Postup:

1. Nejlépe den předem si uvaříme brambory i se slupkou
2. Druhý den je oloupeme a prolisujeme
3. Přidáme mouku i krupičku, vejce, ocet a sůl. vypracujeme nelepivé těsto. Podle potřeby přidáme mouku; pracujeme rychle, těsto rádo řídne
4. Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme hada
5. Příborovým nožem ukrajujeme špalíčky, upravíme do tvaru noků a o osolené vodě vaříme 10 minut
6. Vybíráme děrovanou lžící a omastíme máslem nebo sádlem, aby se nám noky nepřilepily k sobě,

Doporučení:

Podáme jako přílohu ke gulášům, dušeným masům apod.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy