REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorský chlebový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z kynutého těsta vypracované koule, ty uvařené na páře.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
30 gdroždí
3 kskrajíce tmavého chleba
1 ksvejce
1 sklenicemléka
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Mouku si prosejeme, vytvoříme důlek, do něhož rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem (použijeme asi třetinu uvedenou v ingrediencích) a necháme vzejít kvásek
2. Přidáme ostatní suroviny a na kostičky nakrájený chléb, z něhož jsme odkrájeli kůrky, promícháme a necháme v teple vykynout
3. Tvoříme koule, které po dalším kynutí (10 min) vaříme na napařováku potřeném olejem 15-20 minut, dle velikosti knedlíků
4. Pak knedlíky vyjmeme a propíchneme, aby se nesrazily.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy