REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové karlovarské knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ke svátečnímu obědu, a zvlášť pokud se jedná o omáčku, patří nezřídka i knedlík. Ten karlovarský připravíte snadno sami doma a vystačíte si se surovinami, které v ledničce a spíži běžné máte.


Ingredience:
250 gstaršího bezlepkového pečiva
50 gUniverzální směsi bez lepku Labeta
30 gmásla
250 mlmléka
2 ksvejce
osolená voda na uvaření knedlíků

Postup:
  1. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout, poté ho zalijeme mlékem a vmícháme žloutky
  2. Alespoň den staré pečivo nakrájíme na kostičky, z bílků ušleháme tuhý sníh
  3. V míse smícháme nakrájené pečivo, mléko se žloutky, osolíme a necháme pár minut vsáknout, zasypeme univerzální směsí a řádně promícháme
  4. Do hmoty zapracujeme ušlehaný sníh a těsto vyválíme do tvaru šišky
  5. Šišku zabalíme do mokrého řádně vyždímaného ubrousku, který na koncích 2x zavážeme nití, jednou těsně u knedlíku a podruhé ještě o centimetr dále.
  6. Zabalený knedlík vložíme do vroucí osolené vody a na mírné plameni vaříme 5 minut, poté odstraníme vnitřní nitě, šišku obrátíme a na mírném plameni vaříme ještě asi 20 minut
  7. Hotový knedlík vybalíme opatrně z ubrousku a krájíme na plátky.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy