REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevné houskové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypracované těsto z kvásku, vejce, hrubé mouky, soli, osmažené housky, doplněné petrželkou a paprikou.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
25 gmásla
20 gdroždí
0,3 lvody
1 ksvejce
1 ksrohlíku (tvrdší)
2 lžícečervené papriky
1 lžícepetrželky
špetka cukru
sůl
(hladká mouka na pomoučení válu)

Postup:

1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a dáme na teplé místo stát asi na 15 minut, aby se nám udělal kvásek
2. Pak vmícháme sůl, rozklepnuté vejce a postupně přidáváme hrubou mouku a vypracováváme těsto tak dlouho, dokud se nám nepřestane lepit na mísu
3. Nakrájenou housku osmažíme na rozpuštěném másle, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, na malé nudličky nakrájenou červenou paprikou, zamícháme a zapracujeme ještě do těsta
4. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme do tvaru šišek, zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut ještě kynout
5. Knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody a na mírném plameni vaříme asi 20 minut
6. Během vaření knedlíky obracíme, aby se uvařily stejnoměrně
7. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a ještě horké je nakrájíme nití na plátky.

Doporučení:

Podáváme k pečenému masu, guláši nebo pečené kachně. Před krájením píchneme na několika místech do šišek vidličkou, aby odešla pára a nesrazily se.

Poznámka:

Knedlíky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně vyplavat navrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy