REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Barevné houskové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypracované těsto z kvásku, vejce, hrubé mouky, soli, osmažené housky, doplněné petrželkou a paprikou.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
25 gmásla
20 gdroždí
0,3 lvody
1 ksvejce
1 ksrohlíku (tvrdší)
2 lžícečervené papriky
1 lžícepetrželky
špetka cukru
sůl
(hladká mouka na pomoučení válu)

Postup:

1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a dáme na teplé místo stát asi na 15 minut, aby se nám udělal kvásek
2. Pak vmícháme sůl, rozklepnuté vejce a postupně přidáváme hrubou mouku a vypracováváme těsto tak dlouho, dokud se nám nepřestane lepit na mísu
3. Nakrájenou housku osmažíme na rozpuštěném másle, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, na malé nudličky nakrájenou červenou paprikou, zamícháme a zapracujeme ještě do těsta
4. Těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme do tvaru šišek, zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut ještě kynout
5. Knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody a na mírném plameni vaříme asi 20 minut
6. Během vaření knedlíky obracíme, aby se uvařily stejnoměrně
7. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a ještě horké je nakrájíme nití na plátky.

Doporučení:

Podáváme k pečenému masu, guláši nebo pečené kachně. Před krájením píchneme na několika místech do šišek vidličkou, aby odešla pára a nesrazily se.

Poznámka:

Knedlíky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně vyplavat navrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy