REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bleskové chlupaté knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brmborové knedlíky podávané jako příloha k zelí, přelité sádlem a posypané petrželkou.


Ingredience:
4 kstukových rohlíků
2 ksvětších brambor
1 lžičkaškrobové moučky
voda
sádlo na polití
petrželka
sůl

Postup:

1. Do mísy vložíme na kostičky nakrájené rohlíky
2. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme spolu se škrobovou moučkou k rohlíkům, osolíme a promícháme
3. Mačkáním utvoříme z hmoty kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch, pak je vyjmeme
4. Knedlíky podáváme se zelím, přelité sádlem a posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Těsto můžeme vylepšit přidáním 1 vejce nebo opečením kostiček rohlíků na másle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy