Brmborové knedlíky podávané jako příloha k zelí, přelité sádlem a posypané petrželkou.
Ingredience:
4 ks | tukových rohlíků |
2 ks | větších brambor |
1 lžička | škrobové moučky |
voda | |
sádlo na polití | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy vložíme na kostičky nakrájené rohlíky
2. Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme spolu se škrobovou moučkou k rohlíkům, osolíme a promícháme
3. Mačkáním utvoříme z hmoty kulaté knedlíky, které vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch, pak je vyjmeme
4. Knedlíky podáváme se zelím, přelité sádlem a posypané na drobno nasekanou petrželkou.
Těsto můžeme vylepšit přidáním 1 vejce nebo opečením kostiček rohlíků na másle.