REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové cihličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z brambor, dětské krupičky, polohrubé mouky, vejce a soli připravené těsto, to vytvarované do tvaru dlouhého kvádru, uvařené párou nakrájené na jednotlivé cihličky.


Ingredience:
5 ksstředně velkých brambor
1 ksvajíčka
4 hrstipolohrubé mouky
3 hrstidětské krupičky
1 lžičkasoli
voda a hrnec s pařáčkem na uvaření knedlíků

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme v lehce osolené vodě doměkka, ještě teplé, ne zcela vychladlé, je oloupeme, nastrouháme na jemno, posolíme, přidáme k nim jedno vajíčko, zasypeme je 4 hrstmi polohrubé mouky a 3 hrstmi dětské krupičky
2. Vypracujeme těsto, které rozkrojíme na dvě stejné půlky a každou z půlek rukama vytvarujeme ne do klasické šišky, ale do tvaru dlouhého kvádru, ze kterého pak odkrajujeme jednotlivé „cihličky“ (z tohoto množství těsta vytvoříme přibližně 12 cihliček
3. Do hrnce si dáme vařit cca 4 hrnky vody, na dno hrnce postavíme pářeč (to je taková ta kovová kytička sloužící k ohřívání pokrmů) a přiklopíme pokličkou
4. Připravené a hotově nakrájené cihličky dáme na pářeč jednu vedle druhé, opět přiklopíme pokličkou, ale tak, aby nám zůstala malá 5 milimetrová štěrbinka pro únik páry, cihličky takto vaříme 25 minut, tu a tam je třeba kontrolovat, zda se nám nevyvařila voda a popřípadě ji dolijeme, abychom nepřipálili hrnec
5. Podáváme jako klasickou přílohu, na talíři vypadají tyto cihličky úžasně!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy