REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborovo-houskový knedlík ochucený šunkou, špekem a zelenou natí petrželky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky uvařené na páře připravené z vařených brambor, hrubé mouky, půlky tvrdé housky, vajíček a orestované slanino-šunkovo-petrželkové směsi.


Ingredience:
4 ksbrambory
2 ksvejce
1/2 ksbagety (kvalitní od pekaře)
1,5 hrnkuhrubé mouky
1 baleníšunky (Zvonařky)
kousek špeku
zelená petrželová nať
špetka soli
osolená voda na uvaření brambor
hrnec s parníčkem na uvaření knedlíků

Postup:

1. Uvaříme brambory ve slupce, po uvaření je oloupáme, nastrouháme
2. K bramborům přidáme hrubou mouku, 2 vejce, špetku soli
3. Na pánvičce lehce osmahneme nadrobno nakrájenou šunku spolu s nadrobno nakrájeným špekem, ke konci přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať, necháme vychladnout
4. Bagetku z předešlého dne (nebo i zcela ztvrdlou) pokrájíme na drobné kostičky
5. Vše spolu smícháme a vytvoříme knedlíkové šišky
6. Knedlíky vaříme na pářeči cca 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy